Ostaficiuc, trimis în judecată pentru conflict de interese

OstaficiucProcurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate a inculpatului Constantin Ostaficiuc, președinte al Consiliului Județean Timiș la data faptelor, cu privire la săvârșirea infracțiunii de conflict de interese, în formă continuată.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada 2008 -2010, inculpatul Constantin Ostaficiuc, în calitate de președinte al Consiliului Județean Timiș, a influențat și a facilitat, în mod direct, atribuirea în concesiune, în condiții ilegale, a unei parcele de teren de 816 mp situată în cadrul Parcului Tehnologic și Industrial  Timișoara, către o societate comercială, în care sunt asociați soția, fiica  și ginerele său, ultimul îndeplinind şi funcţia de administrator.
Ulterior, inculpatul a aprobat, tot în condiții ilegale, modificarea prelungirii perioadei de operaționalizare a investiţiei cu 8 luni, fără recuperarea redevenței de care a fost scutită societatea.
Aceste activități au avut ca urmare obținerea, în mod indirect, de către asociații firmei respective a unui folos patrimonial, reprezentat de dreptul de exploatare a parcelei respective de teren, dar și a unui folos constând în scutirea nelegală de la plata redevenței datorate retroactiv, ca urmare a neîndeplinirii a obligațiilor din contractul de concesiune din anul 2008, în sumă de 6.728 euro, datorată Consiliului Județean Timiș încă de la data de 01.07.2010, când a expirat termenul de operaționalizare a investiției.
Această sumă de bani a fost virată de firma respectivă în contul Consiliului Județean Timiș la data de 06.04.2015. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiş.

De același autor

Related Articles