[FOTO-AUDIO] Hotelul Semenic, o amintire dulce-amară a reşiţenilor

Una dintre clădirile emblematice ale Reşiţei, Hotelul Semenic din centrul urbei de pe Bârzava, a fost lăsat în paragină în urmă cu 5 ani.

h2

Hotelul Semenic, închis temporar, pentru renovare, cum afirma atunci administratorul obiectivului, a rămas închis definitiv din 2011 până în prezent, iar pereţii au început să crape, cărămizile aparente şi sigla de la intrare să cadă, iar vegetaţia spontană să-l înconjoare. Hotelul arată ca o construcţie bântuită de fantomele trecutului. Ce a fost odată “Semenicul” am aflat de la doi reşiţeni care îşi amintesc.

… mi-aduc foarte bine aminte anii 1978 – 1985, făcând parte dintr-un grup de dansuri de societate, în fiecare seară mergeam la Semenic la un pahar de apă (n.r. minerală). Acolo era o formaţie care cânta foarte frumos şi noi întreţineam atmosfera dansând. Semenicul a fost şi rămâne în amintirea mea un hotel frumos cu multe saloane: albastru, galben şi roşu…”, spune Ion Florea.

 

 

h5

“Era o instituţie hotelieră de marcă unde venea foarte multă lume, de pretutindeni. A avut un program muzical adecvat, servicii cunsecade de servire a mesei şi a fost un obiectiv primordial al oraşului” îşi aminteşte Zoltan Szerdahelyi.  

 

Hotelul din centrul civic al municipiului Reşiţa se degradează pe zi ce trece, iar localnicilor nu le vine a crede că autorităţilor nu le pasă şi nu se implică în niciun chip. Ba mai mult, trec zilnic prin faţa obiectivului şi este, practic, permanent în ochii lor, spune Ion Florea: “… se pare că cei aflaţi la conducerea judeţului nu au niciun interes să facă din acest hotel ce a fost odinioară, fiind emblema oraşului”.

Acum, la stadiul în care este, această unitate ar trebui luată în vedere de autorităţile municipale, să i se găsească o destinaţie precisă: culturală, socială sau chiar hotelieră sau un investitor pe măsură…”, subliniază Zoltan Szerdahelyi.

 

h3

Vă reamintim că, imobilul se află momentan în proprietatea SC Turist Semenic SA, al cărui patron este controversatul om de afaceri Gruia Stoica. Deși în urmă cu un an reprezentanții firmei vorbeau de investiții, vehiculându-se chiar numele KFC, până în prezent nimic nu s-a schimbat, iar imobilul, ca altele zeci din urbea de pe Bârzava, moare încet dar sigur sub privirile nepăsătoare ale autorităţilor abilitate.

Sursa foto: colecţia Emil Varga

(Hardy Cvoica)

Vom reveni cu informaţii!

Cele mai citite

Related Articles