[AUDIO]N-am să uit niciodată cum arăta acel copil bătut

copil BATUT

Cazurile de violență și abuz asupra copiilor sunt în continuă creștere. Cadrele didactice ar fi printre primele persoane care ar putea să depisteze astfel de situații. Educatorii, învățătorii sau diriginții împreună cu ceilalți elevii pot primi destul de repede informații despre astfel de situaţii reale. Pot acționa prompt și eficient. Elisaveta Vlăduț, cadru de învățământ în Reșița își amintește de cel mai grav caz de violență asupra unui copil, pe care l-a întâlnit de-a lungul anilor ca pedagog.

”Eram în sala de sport și îi ajutam pe copii să se echipeze pentru oră. Atunci am văzut că unul dintre ei avea spatele plin cu vânătăi. M-am înfiorat, nu am crezut că mai există copii atât de bătuți. Am luat atitudine și am stat urgent de vorbă cu familia. I-am pus să-mi promită că nu vor mai face niciodată așa ceva. Și-au ținut promisiunea, căci altfel îi denunțam. Nu am să uit niciodată o asemenea situație și mai ales pe acel copil”.

Pe lângă cazurile de acest gen, există o îngrijorare crescândă cu privire la frecvența și gravitatea formelor de violență pe care le vedem zi de zi în comportamentele copiilor față de copii. În locurile publice copiii se lovesc, se împing, își vorbesc urât, sunt într-o permanentă competiție cu colegii lor. În cadrul unei campanii, proaspăt lansate de Organizația Salvați Copiii România va fi realizat primul studiu național cu privire la incidența comportamentelor de agresiune între copiii de vârstă școlară, precum și o amplă cercetare cu privire la mecanismele de identificare, și abordare a situațiilor de abuz și discriminare în rândul copiilor de vârstă preșcolară.

sursa foto:glsa.ro

Cristina Corocan

Citeste și:

Copiii românilor sunt educați cu bătaia

[AUDIO] Mă doare, mi-e frică!

 

Cele mai citite

Related Articles