Copiii românilor sunt educați cu bătaia

violenta copii

În 6 din 10 familii din România copiii sunt educați cu bătaia. Acest ultim raport a determinat autoritățile să ia anumite măsuri.

În urma acestui raport, prima care s-a sesizat a fost Organizația Salvați Copiii, care a lansat o nouă campanie pentru combaterea violenței împotriva copiilor. În Caraș-Severin, reprezentanții Organizației Salvați Copiii pregătesc diverse evenimente prin care se urmăresc îndeplinirea obiectivelor campaniei. Prin aceasta se trage un semnal de alarmă referitor la faptul că orice comportament de violență împotriva unui copil nu doar îl rănește, fizic sau emoțional, dar îi oferă un model de acțiune pe care copilul de astăzi, viitor adolescent, tânăr, adult, îl va duce mai departe, în relația cu cei din jur. Cu alte cuvinte, mulți dintre copiii care iau bătaie când sunt mici devin violenți când sunt adulți.

De asemenea, există o îngrijorare crescândă cu privire la frecvența și gravitatea formelor de violență pe care le vedem zi de zi în comportamentele copiilor. La locul de joacă, în clase, în curtea școlii, copiii se lovesc, se împing, își vorbesc urât, sunt într-o permanentă competiție cu colegii lor.

La nivel național, în perioada imediat următoare vor fi organizate 8 conferințe de educație parentală la care sunt așteptați 3.000 de părinți, menite să promoveze în rândul acestora metode pozitive de educare a copiilor. De asemenea, în cadrul campaniei va fi realizat primul studiu național cu privire la incidența comportamentelor de agresiune între copiii de vârstă școlară, precum și o amplă cercetare cu privire la mecanismele de identificare, raportare, referire și abordare a situațiilor de abuz și discriminare în rândul copiilor de vârstă preșcolară.

Un ultim raport al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopției, arată că în România au fost sesizate peste 12.000 de cazuri de abuz asupra copilului, din care peste 11.000 în sânul familiei.

sursa foto: cyd.ro

Citește și: [AUDIO]Mă doare, mi-e frică!

[AUDIO]N-am să uit niciodată cum arăta acel copil bătut

 

Cele mai citite

Related Articles