Carnea de miel nelipsită de Paști pe mesele creştinilor
Primit de la un prieten, cumpărat din piață, ori direct de la stână, de la supermarket sau de la un comerciant la colț de stradă, mielul e la mare căutare în aceste zile. Tradiția creștină spune că mielul reprezintă trupul lui Hristos și am fost învățați de generații că nu trebuie să lipsească de pe masa de Paști.[poll=”96″]
…………………………………………
Mieii s-au comercializat astăzi în Piaţa Gugulanilor din Caransebeş cu 20 de lei kg ul. Potrivit responsabilului de sectorul de sacrificare miei, din cadrul administraţiei pieţei, Grigore Davidescu, peste 500 de animale au fost aduse la piaţă de crescători din Armeniş, Ilova, Valea Timişului, Poiana Buchin, sau Obreja. Peste 300 de miei şi 40 de iezi au fost sacrificaţi de către măcelari autorizaţi. Menţionăm că taxa de sacrificare este de 5 lei/cap animal, iar măcelarul trebuie să achite de 30 lei/zi, tarife nemodificate din 2005, conform prevederilor Hotărârii Consiliului Local nr. 217. De precizat că punctul de sacrificare îndeplineşte toate condiţiile sanitar-veterinare, este supravegheat şi monitorizat de către medici veterinari din cadrul DSV Caraş-Severin.
Un material realizat de Cornelia Vlaicu:
Articol editat de Alin Datcu, 17 aprilie 2014, 06:53 / actualizat: 17 aprilie 2014, 18:00
Primit de la un prieten, cumpărat din piață, ori direct de la stână, de la supermarket sau de la un comerciant la colț de stradă, mielul e la mare căutare în aceste zile. Tradiția creștină spune că mielul reprezintă trupul lui Hristos și am fost învățați de generații că nu trebuie să lipsească de pe masa de Paști.[poll=”96″]
…………………………………………
Mieii s-au comercializat astăzi în Piaţa Gugulanilor din Caransebeş cu 20 de lei kg ul. Potrivit responsabilului de sectorul de sacrificare miei, din cadrul administraţiei pieţei, Grigore Davidescu, peste 500 de animale au fost aduse la piaţă de crescători din Armeniş, Ilova, Valea Timişului, Poiana Buchin, sau Obreja. Peste 300 de miei şi 40 de iezi au fost sacrificaţi de către măcelari autorizaţi. Menţionăm că taxa de sacrificare este de 5 lei/cap animal, iar măcelarul trebuie să achite de 30 lei/zi, tarife nemodificate din 2005, conform prevederilor Hotărârii Consiliului Local nr. 217. De precizat că punctul de sacrificare îndeplineşte toate condiţiile sanitar-veterinare, este supravegheat şi monitorizat de către medici veterinari din cadrul DSV Caraş-Severin.
Un material realizat de Cornelia Vlaicu:
………………………………………..
În Băile Herculane nu există nici un punct autorizat pentru sacrificarea şi vânzarea mieilor pentru Paşti. Totuşi, mielul nu va lipsi de pe masa de sărbători a localnicilor. De unde cumpără locuitorii staţiunii de pe Valea Cernei carnea de miel, aflăm din reportajul realizat de corespondentul nostru Paul-Sever Smadu:
Pieţele agroalimentare din Reşiţa s-au transformat astăzi în adevărate furnicare. Reşiţenii s-au îmbulzit la tarabe pentru a reuşi să cumpere toate produsele necesare pentru masa de Paşti. Comercianţii spun că vânzările s-au triplat în comparaţie cu zilele obişnuite, motiv bun pentru a mai ridica preţurile. Astfel carnea de miel se vinde cu 25 de lei kg, roşiile cu 8 lei kg, ceapa cu 1 leu legătura, iar pentru zece ouă o gospodină trebuie să scoata din buzunar aproximativ 14 lei. Chiar şi aşa, oamenii au ieşit din piaţă cu plasele pline cu bănătăţi.
Ascultaţi un reportaj realizat de Daiana Roşca: