Avort sau dreptul la viaţă?
Articol editat de Daniel Babun, 31 martie 2015, 04:29
Avortul continuă să rămână o practică foarte răspândită în România, considerată uneori o banală şi destul de accesibilă. Dacă ne gândim, la trecut, am putea considera, că anul de vârf al avorturilor din România a fost 1990, după căderea comunismului. Statistica indică peste 900 de mii de întreruperi de sarcină. Dar recordul este în cu totul altă perioadă, tocmai în plin comunism. Mai precis în 1965, când s-au făcut 1.115.000 de avorturi. Alte cifre arată că, în urmă cu câţiva ani, România se afla pe locul 3 în lume ca procentaj de sarcini încheiate prin avort, după Rusia şi Cuba, aşadar pe locul doi în Europa şi pe locul întâi în Uniunea Europeană. Îngrijorător este şi raportul dintre avorturi şi sarcinile duse la capăt sau natalitate-mortalitate, din care rezultă îmbătrânirea şi scăderea populaţiei ţării noastre.
Trăim vremuri în care iubirea de semeni nu mai există, în care întâlnim mame, ce-şi abandonează copiii lângă containere şi care le iau dreptul suprem, dăruit de Dumnezeu – VIAŢA! Dreptul la viaţă, oare nu se ia în considerare şi în cazul copiilor nenăscuţi?
Biserica încadrează avortul ca fiind un păcat foarte greu, pentru că este răpit cel mai de preţ bun dăruit omului de Dumnezeu. Sunt multe şi diverse motivele pentru care o femeie nu este pregătită să devină mamă, majoritatea invocă problemele financiare sau faptul că acasă mai au şi alte suflete de hrănit.
În România actuală, sunt oare metodele contraceptive atât de greu de înţeles şi aplicat? Nu mai trăim vremurile în care bunicile, mamele sau surorile noastre îşi puneau viaţa în pericol din cauza “decretelor comuniste”. Cu siguranţă există persoane care se amăgesc cu gândul că viaţa fără copii este mai liniştită şi mai lipsită de griji. Aceştia ar trebui să îi întrebe pe cei care şi-au dorit copii şi nu au fost binecuvântaţi, cum a fost viaţa lor?
Fiecare decide cum e mai bine şi când este timpul potrivit pentru încă un suflet în viaţa lui, dar cu toţii suntem datori să fim responsabili faţă de darul sfânt al vieţii.
Sursa foto: www.pasi.ro