Murăturile – le pregătim sau le cumpărăm?
August este luna în care gospodinele pun la murat castraveţi, gogoșari, fac bulion ori dulceţuri și alte conserve. În ultima perioadă preţurile legumelor şi fructelor au crescut cosiderabil. Producătorii spun că vremea capricioasă este de vină. Din această cauză, aceştia nu prea sunt dispuşi să negocieze cu gospodinele. Cei care îşi doresc murături „ca la mama acasă” şi nu au o altă variantă, vor apela la supermarket…doar bani să fie .
Articol editat de Alin Datcu, 27 august 2014, 06:06 / actualizat: 27 august 2014, 15:30
August este luna în care gospodinele pun la murat castraveţi, gogoșari, fac bulion ori dulceţuri și alte conserve. În ultima perioadă preţurile legumelor şi fructelor au crescut cosiderabil. Producătorii spun că vremea capricioasă este de vină. Din această cauză, aceştia nu prea sunt dispuşi să negocieze cu gospodinele. Cei care îşi doresc murături „ca la mama acasă” şi nu au o altă variantă, vor apela la supermarket…doar bani să fie .
…………………………………..
Cum vremea de afară ne amintește că toamna este aproape, piețarii au adus deja la tarabe legume pe care gospodinele să le pregătească pentru iarnă. Cămările caselor așteaptă să fie umplute cu bunătăți, însă femeile moderne nu se mai avântă să pregătească borcane cu legume conservate pentru iarnă, din lipsă de timp sau pentru că în această toamnă sunt foarte scumpe. Comercianţii nu sunt dispuşi să mai lase din preţ pentru că anul acesta recolta a fost afectată în nenumărate rânduri de ploi. Din această cauză tinerele gospodine preferă gogoșarii și castraveții murați, vinetele coapte și zacusca de pe rafturile supermarketurilor sau hipermarketurilor, evitând astfel orele de muncă pentru pregătirea lor şi economisind banii (deloc puţini) ce trebuie cheltuiţi pentru pregătirea cămărilor.
Mai merită să puneţi murături ca la mama acasă pentru această iarnă?