WhatsApp introduce cea mai așteptată funcționalitate din ultimii ani
WhatsApp plusează și le oferă utilizatorilor noi funcționalități foarte interesante, pentru a ține pasul cu serviciile Instagram Direct, Slack și Telegram.
Articol editat de Tibi Adam, 5 noiembrie 2020, 08:55
Compania a anunțat implementarea celei mai așteptate funcționalități din ultimii ani, și anume mesajele care dispar – iar aceasta le va permite utilizatorilor să-și trimită unii altora texte ce vor dispărea după șapte zile.
De asemenea, compania va implementa și un tool pentru managementul simplu și rapid al capacității de stocare, ce va permite un control mai detaliat asupra a ceea ce rămâne salvat în telefon, dar și asupra a ceea ce este șters, introducând și filtre referitoare la dimensiune sau la vechimea acestora.
Funcția de dispariție a mesajelor poate fi activată doar pentru o conversație particulară. Asta înseamnă că utilizatorii trebuie să apese pe numele contactului, să caute funcționalitatea și apoi să apese On/Off. Odată activată, aceasta va șterge automat mesajele din discuția respectivă, dar ele s-ar putea să rămână în memoria telefonului, dacă opțiunea de back-up este activată.
Această funcționalitate va fi disponibilă și pentru Android, și pentru iOS, dar update-ul este gradual – unii utilizatori ar putea beneficia de el, în vreme ce alții e posibil să mai aibă de așteptat.
Instrumentul de management al conținutului stocat va fi disponibil în submeniul „Manage storage” din Settings/Storage și Data. În acest moment, WhatsApp colectează toate datele media într-un singur folder și permite vizualizarea lor într-un singur loc, dar în viitor datele care au fost trimise către mai mulți utilizatori de mai multe ori vor apărea într-un spațiu dedicat, în vreme ce un alt folder va fi configurat pentru fișierele mai mari de 5MB.
În acest fel, utilizatorii vor avea o idee mai clară asupra conținutului care ocupă mai mult spațiu și vor putea să gestioneze mai bine spațiul de stocare, mai ales în țări și regiuni unde telefoanele accesibile cu mai puțină memorie internă sunt foarte populare.
Sursa http://yoda.ro