TEHNOLOGIA LA ZI – Lupta cu dependența de jocuri video
De data aceasta, în rubrica Tehnologia la Zi vreau, ca în timp ce privim peste hotare, să aflăm ce fel de măsuri iau unii împotriva efectelor nocive cauzate de folosirea excesivă a unor device-uri, iar pentru asta mergem direct în inima abundenței de tech și anume în – China.
Articol editat de Ovidiu Babolea, 22 mai 2022, 14:16
Locul unde tinerii sub 18 ani nu vor mai avea voie să petreacă mult timp jucându-se jocuri video, au decis autoritățile.
Trei ore pe săptămână
Astfel, potrivit I like IT, minorii chinezi se vor putea juca pe calculator trei ore pe săptămână – o oră vinerea, una sâmbăta și una duminica, de la 8 la 9 seara.
Măsura marchează înăsprirea regulilor pentru copii, într-o țară în care aceștia erau deja restricționați la o oră și jumătate de gaming pe zi.
Programul împotriva dependețelor
Cele mai mari companii de gaming din China vor trece la impunerea restricțiilor direct din sistemele proprii. Utilizatorii se vor putea loga doar cu numele lor reale, iar jocurile online trebuie înregistrate oficial în programul împotriva dependențelor gestionat de statul chinez.
Autoritățile au argumentat schimbarea spunând că astfel își doresc să reducă „dependența de jocuri video”.
OMS – această dependență este o boală
În 2018, Organizația Mondială a Sănătății a recunoscut că exista și o „dependență de jocuri video”, caracterizând persoanele care suferă de această boală prin simptome precum „distanțarea semnificativă de familie, socială, tulburări educaționale, ocupaționale sau în alte zone importante ale funcționării ființei umane”.
Iar China a instituit reguli diverse în ceea ce privește accesul copiilor la jocuri video de câțiva ani încoace.
Control asupra timpului și banilor consumați în gaming
Începând din 2019, China a impus limite stricte referitoare la timpul pe care copiii sub 18 ani îl pot petrece jucând diverse jocuri, dar și la sumele de bani pe care aceștia le pot cheltui pentru diverse item-uri.
În plus, toate conturile necesare pentru accesarea titlurilor online trebuie, obligatoriu, să fie realizate cu numele real al utilizatorului, pentru a putea fi verificate.
China este cea mai mare piață de gaming din lume și, cel mai probabil, măsura va afecta companiile din teritoriu și performanțele lor la bursă.
Dependența de jocuri video afectează și copiii români
Revenind pe plaiuri mioritice, vreau doar sa subliniez că, dependența de jocuri video nu se manifestă doar pe tărâm asiatic. Ci pretutindeni în lume, iar piața jocurilor video din România este una semnificativ importantă pentru producătorii de gaming.
Așa că… hai sa reducem și noi timpul petrecut în fața ecranelor și să redescoperim familia, prietenii și de ce nu… chiar și natura!
sursa foto: gandul.ro