Tehnologia la zi – Cum plătim facturile direct de pe telefon
Știu că a trecut ceva vreme de când nu am mai vorbit despre aplicații utile, ultima fiind cea împotriva risipei alimentare, care este momentan valabilă doar în capitală, acum însă vreau să vă spun cum putem să ne plătim toate facturile la utilități, fără să fim nevoiți să ieșim din casă, să stăm pe la cozi, să dăm banii pe transport, ori să consumăm combustibilul din autoturismul personal.
Articol editat de Ovidiu Babolea, 14 noiembrie 2021, 11:48
Încă de la început, TREBUIE să menționez, că informația nu este nouă și la fel este și aplicația, dar pentru a evita expunerea la virusul COVID-19 ar trebui să încercă să facem cât mai multe dintre activități posibile în mediul online, chiar dacă în mod obișnuit le-am fi făcut în persoană.
Taxe și costuri suplimentare
Și pentru ca lucrul acesta să fie săvârșit cu succes, aplicația de mobil Pago, disponibilă pe iOS și Android, nu percepe niciun fel de taxe sau comisioane extra.
Totuși există o limită a gratuității în care, cred că majoritatea dintre noi, ne încadrăm fără probleme! Utilizarea aplicației este gratuită pentru până la 4 plăți de facturi/lună. De exemplu: gaz, curent, cablu TV și telefon. Dacă sunt mai mult de 4 facturi de achitat, utilizatorilor Pago li se solicită achiziționarea unui abonament.
Cum funcționează
După instalarea aplicației și interacțiunea cu asistentul disponibil am primit un mail de la co-fondatorul Pago în care am fost înștiințat despre cum funcționează, iar procesul este relativ simplu:
„Conectezi conturile online la furnizorii de servicii care emit facturi, o singură dată. După aceea, vei primi toate facturile în fiecare lună, pe măsură ce sunt emise. Aplicația va trimite notificări atunci când primești facturi noi și când sunt scadente și ai tot istoricul de plăți la-ndemană.
În plus, colectezi puncte Pago la fiecare plată! Și încă de la instalarea aplicației primești 150 de puncte în contul tău, care pot fi folosite pentru reducerea valorii următoarelor plăți din aplicație.”
Alternative Pago
Pe de altă parte, puteți să folosiți atât pentru gestionarea consumului, cât și pentru achitarea și verificarea facturilor, aplicațiile proprietare ale furnizorilor de servicii, pentru că, în prezent, slavă Domnului, fiecare furnizor are câte o aplicație, iar majoritatea, care sunt și cele mai relevante de asemenea, sunt disponibile atât pentru utilizatorii de Android cât și pentru cei care folosesc iOS.
Aplicaţia Pago, de asemenea este disponibilă pe App Store pentru iPhone, pe Google Play Store pentru dispozitivele cu Android şi chiar şi pe App Gallery pentru cei care folosesc telefoane Huawei fără servicii Google preinstalate.
DISCLAIMER
Important de reținut este că prin acest articol NU sugerează nimeni nicio aplicație anume de folosit, cu atât mai puțin cheltuirea banilor pe vreun abonament separat de facturile care sunt și așa tot mai mari. Însă scopul prezentului articol este acela de a aduce informații despre cum puteți să achitați facturile lunare făcând economie de timp, reducând deplasările și riscul survenit din pandemia de COVID-19, prin folosirea uneia sau mai multor aplicații, direct de pe telefonul mobil.
sursa și sursa foto: go4it.ro