Ascultă Radio România Reșița Live

Noul flagship Huawei este oficial – totul despre Mate 40

După ce am vorbit despre cel mai nou smartphone marca Apple, iPhone 12, despre viitorul flagship de la Samsung, Galaxy S21, ce va fi lansat în ianuarie 2021, a venit momentul să vorbim despre poate unul dintre cele mai spectaculoase telefoane inteligente.

Evenimentul Huawei de ieri a inclus prezentarea mai multor gadget-uri și device-uri ale companiei chinezești, cap de afiş fiind, evident, noile modele de smartphone Mate 40, care îl includ pe Mate 40 – entry-level, Mate 40 Pro, Mate 40 Pro+ și pe Mate 40 RS Porsche Design (ediția de lux de la Huawei).

Noul flagship Huawei este oficial – totul despre Mate 40

Articol editat de Ovidiu Babolea, 23 octombrie 2020, 15:57

Vorbim despre modelele Mate 40 standard, Mate 40 Pro, și Mate 40 Pro+. Toate au la bază aceeași platformă hardware: chipset-ul Kirin 9000, primul procesor (și probabil ultimul) al companiei pe arhitectură de 5nm, însă diferențele majore constau în special în modulele de camere foto, fiecare variantă având particularitățile sale.

Pe scurt

Mate 40 Pro va avea un ecran OLED de 6.76 inci, cu senzor de amprentă pe display. Camerele foto sunt construite în colaborare cu Leica. Camera primară are 50 de megapixeli, iar camera de selfie este de 13 megapixeli. Va fi echipată cu cel mai nou procesor Kirin, 8 sau 12 GB de RAM şi 256 de GB spaţiu de stocare. Bateria va putea fi încărcată rapid sub o oră.

Totul pentru un preţ recomandat, pentru Huawei Mate 40 Pro, care pleacă de la circa 1200 de Euro, iar pentru versiunea Pro+, care începe de undeva de la 1400 de Euro. Sigur, nu vine cu serviciile Google, dar, dacă eşti prieten cu internetul, se poate găsi o soluţie.

Procesor de 5nm

Este pentru prima oară când telefoanele Huawei includ un cip de tipul 5 nm (nanometer), un nou standard în producţia de semiconductori. Numit Kirin 9000, noul cip al Huawei poate include miliarde de tranzistori în plus faţă de telefoanele actuale.

Noua gamă iPhone 12 a Apple este prevăzută la rândul ei cu cipuri de tipul 5nm, A14 Bionic. Acesta ar trebui să permită o eficienţă energetică mai mare şi o experienţă mai plăcută la jocuri.

La fel ca cipul Kirin 990 de anul trecut, Kirin 9000 are capacitate 5G, ceea ce înseamnă că se poate conecta la reţelele de acest tip, care promit vizeze de internet super rapide şi un timp de reacţie îmbunătăţit. Cele mai recente telefoane iPhone ale Apple şi Galaxy ale Samsung sunt şi ele compatibile 5G.

Alte funcţii ale smartphone-urilor Mate 40 includ: sistem de cameră foto quad pe spate, cu senzor principal de 50 megapixeli, capacitatea de captură HDR, filmare în culori mai vii, precum şi modul AI tracking, care menţine o persoană în cadru la înregistrarea video.

Specificații tehnice

sursa: gadget.ro

Huawei Mate 40 Pro și Mate 40 Pro+ sunt asemănătoare, diferențele se fac la senzorii camerei principale, pe la cantitatea de memorie RAM, la grosime și greutate. În rest, ambele sunt terminale de top, ce integrează primul procesor fabricat printr-un proces de litografiere pe 5nm din universul Android. Totodată, Huawei Mate 40 Pro și Pro+ sunt smartphone-urile ce folosesc ca accelerator grafic o unitate cu nu mai puțin de 24 de nuclee de procesare.

De menționat ar fi ecranul curbat pe lateral la un unghi de 88 de grade, difuzoarele stereo, câte unul pe latura de jos, respectiv pe cea de sus, încărcarea rapidă la 66W pe fir și la 50W cea wireless și certificarea IP68 în ceea ce privește rezistența la imersie (la adâncimi de până la 2 metri timp de maximum 30 de minute) și praf.

Huawei Mate 40 Pro și Pro+ nu adoptă ecrane cu rată de refresh la 120 Hz, nu pot filma la rezoluție 8K, nu au jack de 3.5 mm, cardurile de memorie acceptate sunt cele proprietare Huawei, tip Nano Memory, dar, cel mai important, vin fără suport pentru Google Play Services. În rest, niște telefoane de top, ce impresionează prin fișa tehnică prezentată.

Huawei Mate 40 Pro este disponibil la nivel internațional în nuanțele Black, White și Mystic Silver și în două variante cu piele vegană, în nuanțele Sunflower Yellow și Olive Green. Huawei Mate 40 Pro+ prezintă în partea din spate un panou din ceramică nano-tech și este disponibil în două culori: Ceramic White și Ceramic Black.

sursa: gadget.ro

Camere revoluționare

Sistemul de camere folosește un senzor principal de 50 megapixeli f/1.9 (Super Sensing Wide). Acesta este alăturat unui senzor de 20 megapixeli f/1.8 cu lentilă ultra-wide (Ultra Wide Cine) și unui senzor de 12 megapixeli cu obiectiv periscopic pentru zoom 5x cu diafragmă f/3.4.

Modelul Pro+ beneficiază pe lângă senzorul de 50 megapixel și de un senzorul de 20 megapixeli f/2.4 ultra-wide pentru (cu lentilă free-form), camera folosită pentru filmări. Apoi, beneficiază de o cameră cu zoom 3X de 12 megapixeli f/2.4 (OIS), dar și de încă o cameră periscopică cu zoom 10X f/4.4 de 8 megapixeli. În cele din urmă, acest model are și un senzor 3D TOF. Lentila free-form de pe camera ultra-wide nu deformează imaginea. Camerele permit și filmare în format HDR în rezoluție 4K.

sursa: go4it.ro

Bas mai puternic și software „upgradat”

Față de modelul anterior, Mate 40 Pro beneficiază și de butoane de volum fizice. Există în continuare posibilitatea de a folosi butoane virtuale. Telefonul folosește difuzoare stereo cu bas mai puternic cu 150% față de Mate 30 Pro, în timp ce rezistența la apă se întoarce.

Din punct de vedere software, Huawei a implementat câteva funcții noi în interfața EMUI. De exemplu, avem de a face cu „Eyes on Display”. Este un soi de always on display, dar care se activează doar atunci când te uiți la ecran, pentru a nu consuma baterie tot timpul. De asemenea, gesturile cu mâinile în fața telefonului se întorc. Poți folosi astfel telefonul fără să îl atingi atunci când ești murdar pe mâini, de exemplu.

Și funcțiile Multi Window sunt acum îmbunătățite, fiind accesibile prin gesturi mai simple de la marginea ecranului. Iar capabilitatea Multi-Screen Collaboration, care permite afișarea conținutului de pe telefon pe PC are acum capabilitatea de a rula până la trei ferestre de pe telefon pe ecran simultan.

Mate 40 RS Porsche Design – telefonul de lux

Modelul Mate 40 RS Porsche Design este diferit față de modelele Pro și Pro+ în primul rând din perspectiva design-ului. Acesta beneficiază de un modul de cameră similar în dotări și performanță cu Mate 40 Pro+, dar cu un design diferit. Acesta este încadrat într-un octogon.

sursa: go4it.ro

Din punct de vedere hardware, Mate 40 RS este identic cu ceea ce oferă Mate 40 Pro+, singurele diferențe fiind senzorul termal de pe spate și cei 512 GB de stocare internă. Acest model este disponibil în versiuni Ceramic White si Ceramic Black.

Cât costă Huawei Mate 40

Prețurile pentru modelele Huawei Mate 40 pornesc de la 899 euro pentru modelul standard și ajung la 2.295 euro pentru varianta Mate 40 RS Porsche Design. Huawei nu a anunțat și o dată de lansare pentru aceste modele:

  • Mate 40 8 + 128 GB – 899 euro
  • Mate 40 Pro 8 + 256 GB – 1199 euro
  • Mate 40 Pro+ 12 + 256 GB – 1399 euro
  • Porsche Design Mate 40 RS 12 + 512 GB – 2.295 euro

sursa foto principală: mobilissimo.ro

TikTok retrage recompensele ”Lite” din UE, pentru a respecta regulile tehnologice din regiune
Tehnologie marți, 6 august 2024, 09:30

TikTok retrage recompensele ”Lite” din UE, pentru a respecta regulile tehnologice din regiune

TikTok, platforma de socializare a grupului chinez ByteDance, a fost de acord să-şi retragă definitiv programul de recompense TikTok Lite din UE,...

TikTok retrage recompensele ”Lite” din UE, pentru a respecta regulile tehnologice din regiune
Efectul neașteptat prin care schimbările climatice dereglează gadgeturile pe care le folosim zi de zi
Tehnologie joi, 18 iulie 2024, 08:33

Efectul neașteptat prin care schimbările climatice dereglează gadgeturile pe care le folosim zi de zi

Schimbările climatice provoacă topirea ghețarilor. Nicio surpriză până aici. Dar știai că pot „încetini” și curgerea timpului? Poate...

Efectul neașteptat prin care schimbările climatice dereglează gadgeturile pe care le folosim zi de zi
Google Wallet extinde versiunea web la încă 13 țări, printre care și România
Tehnologie joi, 11 iulie 2024, 11:46

Google Wallet extinde versiunea web la încă 13 țări, printre care și România

De acum veți putea folosi cardul bancar înrolat pe Google Wallet și pentru plăți din browserul web, indiferent dacă folosiți telefonul cu...

Google Wallet extinde versiunea web la încă 13 țări, printre care și România
generat AI
Tehnologie miercuri, 12 iunie 2024, 13:44

Primul ghid pentru siguranța copiilor în mediul online. Documentul ar putea deveni manual școlar

Cum ar trebui să reacționeze un profesor când un copil ii spune că este agresat online? Care sunt semnele că ceva nu este în regulă cu...

Primul ghid pentru siguranța copiilor în mediul online. Documentul ar putea deveni manual școlar
Tehnologie marți, 21 mai 2024, 13:33

Internetul – așa cum îl știm – se apropie de SFÂRȘIT! Căutările pe Google nu vor mai fi niciodată la fel

Dacă te concentrezi prea mult pe esențial, devii......

Internetul – așa cum îl știm – se apropie de SFÂRȘIT! Căutările pe Google nu vor mai fi niciodată la fel
Tehnologie marți, 16 aprilie 2024, 11:01

Instagram luptă pentru protejarea adolescenților în fața nudității din mesajele private

Instagram a anunțat implementarea unor noi funcții menite să protejeze adolescenții împotriva amenințărilor precum șantajul sexual și abuzul...

Instagram luptă pentru protejarea adolescenților în fața nudității din mesajele private
Tehnologie luni, 1 aprilie 2024, 21:12

Aproape 92% dintre români au acces la internet, iar telefoane mobile active sunt cu 9 milioane mai multe decât populația țării

La începutul anului eram în România 19,73 de milioane de locuitori și tot atunci erau puțin peste 18 milioane de utilizatori de internet, mai...

Aproape 92% dintre români au acces la internet, iar telefoane mobile active sunt cu 9 milioane mai multe decât populația țării
Tehnologie miercuri, 13 martie 2024, 14:14

Microsoft Edge mai atractiv. AI traduce toate clipurile video

Microsoft face în continuare eforturi pentru a ne determina să rămânem, sau măcar să dăm o șansă noului Edge, pentru că promite multe!...

Microsoft Edge mai atractiv. AI traduce toate clipurile video