Instagram luptă pentru protejarea adolescenților în fața nudității din mesajele private
Instagram, una dintre cele mai populare platforme de socializare, parte din grupul Meta (care cuprinde printre altele Facebook și WhatsApp), a anunțat implementarea unor noi funcții menite să protejeze adolescenții împotriva amenințărilor precum șantajul sexual și abuzul cu imagini intime.
Articol editat de Ovidiu Babolea, 16 aprilie 2024, 11:01
Una dintre principalele noutăți introduse este „Protecția împotriva nudității în mesaje directe” <<mesaje private sau DM-uri cum sunt ele cunoscute de tinerii din ziua de astăzi>> (DM=Direct Message). În contextul în care unii utilizatori pot fi expuși la șantajul sexual și cereri de imagini intime în mesajele private, Instagram va implementa un sistem de protecție care va încerca să prevină aceste situații.
Gata cu pozele nud în mesajele din Instagram
Astfel, imaginile detectate ca având conținut nud vor fi automat blurate, încețoșate, ca să nu se poate distinge ce conținut are imaginea respectivă, iar utilizatorii vor fi avertizați să fie precauți în transmiterea unor astfel de imagini.
Această caracteristică va fi activată implicit pentru utilizatorii cu vârsta sub 18 ani și li se va oferi opțiunea de a o activa și utilizatorilor adulți scrie publicația tech – ZonaIT.
Financial sextortion is a horrific crime
În plus, Instagram va introduce măsuri suplimentare pentru a identifica și preveni activitățile de șantaj sexual. Prin utilizarea unor semnale specifice, platforma va încerca să detecteze conturile care ar putea fi implicate în astfel de practici și va lua măsuri pentru a limita interacțiunea acestora cu utilizatorii adolescenți.
De asemenea, vor fi oferite resurse suplimentare pentru persoanele care ar putea fi victime ale unor astfel de infracțiuni, inclusiv acces la linii de ajutor și ghiduri de siguranță online, anunță jurnaliștii de pe zonă. Care pe de altă parte sunt de părere că partea cu ”resurse suplimentare pentru persoanele care ar putea fi victime ale unor astfel de infracțiuni, inclusiv acces la linii de ajutor și ghiduri de siguranță online” posibil să nu se referă la România, în acest moment.
Probabil aceste servicii sunt disponibile în Statele Unite sau alte țări occidentale foarte dezvoltate.
Intenții bune – aplicate À la Meta
Măsurile sunt bine intenționate, fără îndoială, dar din experiența cu algoritmii Meta e posibil să greșească des. Adică să intepreteze greșit anumite imagini și intențiile celor care le trimit. Să-ți blureze și poze de la plajă sau ștrand pe care le trimiți unui membru al familiei, spre exemplu.
Cât despre vârstă, chiar sunt curios dacă s-ar face un studiu, câți dintre tinerii sub 18 ani, din ziua de azi, care au Instagram și-au declarat vârsta reală. Până la urmă poate e mai bine să greșească algoritmul decât să dai curs unei situații de șantaj sau abuz – este de părere sursa citată, părere pe care o împărtăşesc şi eu!
sursa şi sursa foto: ZonaIT.ro