Instagram ia o pauză
După ce în mod repetat, întreaga suită Meta, în special Facebook și Instagram au fost criticate permanent pentru diverse motive, fie vorba între noi majoritatea fondate și justificate, astăzi vreau sa vorbim despre unul dintre ele.
Articol editat de Ovidiu Babolea, 11 decembrie 2021, 11:04 / actualizat: 11 decembrie 2021, 17:02
În timp ce compania Meta se luptă cu acuzația că prea mult timp petrecut pe rețelele de socializare afectează bunăstarea mintală a utilizatorilor, mai ales cei adolescenți, prin accentuarea stărilor de anxietate și depresie, concluzie rezultată dintr-o analiză realizată de Facebook, adică ei de ei, aplicația Instagram îi încurajează acum pe utilizatori să ia o pauză, după cum se arată în articolul publicat pe Aljazeera.com.
Take a Break
Instagram testează o funcție numită „Take a Break”, care va reaminti utilizatorilor să „ia o pauză” dacă petrec prea mult timp în aplicație.
În formula actuală, afișarea alertelor este pur opțională, Instagram mizând pe capacitatea utilizatorilor de a realiza faptul că au o problemă cu consumul prea mare de conținut și disponibilitatea de a-și combate propria adicție prin impunerea anumitor limite.
Astfel, potrivit jurnaliștilor tech de pe site-ul go4it.ro, în urma activării funcției Take a Break poți seta afișarea notificărilor după 10, 20 sau 30 minute de folosire continuă a aplicație.
Începută luna trecută
Platforma le va sugera utilizatorilor activități alternative, cum ar fi o plimbare sau respirația adâncă, scrie editiadedimineata.ro.
Instagram a anunțat în noiembrie că a început să testeze funcția de pauză. Compania nu a publicat nicio statistică despre procentajul de oameni care renunță efectiv la aplicație odată ce au primit un memento de pauză, dar a spus că, odată ce adolescenții pornesc funcția, mai mult de 90% o păstrează.
Potrivit șefului Instagram, Adam Mosseri, care a vorbit despre asta într-o postare video pe Twitter, noua funcție a fost dezvoltată „în cadrul unui efort mai larg de a oferi oamenilor mai mult control asupra experienței Instagram”, urmând să vedem „mai multe idei ca aceasta în viitor”, aflăm din postarea de pe gsmarena.com.
O preocupare mai profundă
Atenția sporită arătată de Instagram față de sănătatea mintală a propriilor utilizatori apare în urma unui studiu Facebook pentru uz intern, despre care am mai vorbit în Tehnologia la zi, a cărui apariție în spațiul public a arătat lumii întregi cât de dăunătoare poate fi pentru tineri expunerea pe Instagram prin distribuirea de fotografii. Și tocmai din aceasta cauză proiectul „Instagram pentru copii” a fost suspendat.
Platforma a spus că testează o nouă setare care ar limita posibilitatea oamenilor să eticheteze sau să menționeze adolescenții care nu-i urmăresc sau să includă conținutul lor în clipurile video.
În plus, aplicația explorează mai multe modalități de a reduce cantitatea de conținut potențial dăunător sau sensibil pe care adolescenții îl pot descoperi în rețea.
Așadar, parafrazând o reclamă mai veche, care rula pe televizoarele cu tub catodic de acum mai bine de 20 de ani, navighezi liniștit când Instagram lucrează pentru tine!
sursa foto: cdn.pocket-lint.com