[VIDEO-FOTO] Zeci de copii defavorizați au învățat să înoate în programul inițiat de Primăria Reșița: Sănătate prin înot!
Articol editat de Cristina Corocan, 26 iulie 2018, 17:00 / actualizat: 27 iulie 2018, 12:19
La final copiii, care nu demult nici nu aveau curajul să intre în apă, astăzi au executat sărituri de pe blocstarturi. Și pentru aceasta îi mulțumesc în special marii performere a înotului românesc Luminița Dobrescu, cea care împreună cu alți colegi, i-au inițiat în acest sport.
Au apreciat din plin că le-a fost oferită o astfel de oportunitate, că au învățat să înoate, gratuit, și s-au ales și cu o diplomă de absolvire a cursurilor. Am dialogat cu câțiva dintre protagoniști:
Anca, 13 ani:
”Am venit să învăț să înot. A fost o experiență foarte plăcută, într-un loc în care ne și distrăm. Este un beneficiu fiindcă învățăm să înotăm. Îmi doresc de mult timp să învăț să înot. La început mi-a fost frică, dar dacă ai răbdare și ai puțină voință poți să reușești orice.”
David, 11 ani:
”A fost foarte în regulă să înot. Eu știam dinainte, dar am venit să mă perfecționez.”
Ionela, 13 ani:
”Mi-a făcut plăcere să înot, eu chiar nu știam. Am făcut și sport ca să fim sănătoși.”
Șeful Centrului de Zi ”ABC” din Reșița, Toma Anderca a vorbit despre acest proiect:
”Dorim să aducem mulțumirile noastre, din partea părinților și copiilor , a conducerii Centrelor, reprezentanților Primăriei Reșița, d-nei Luminița Dobrescu, cea care s-a ocupat de copii. Au venit cu colacul și au plecat fără, înoată fără el. E o bucurie și o mulțumire sufletească, atunci când vezi că pentru acești copii defavorizați care n-au posibilitatea să învețe să înoate, s-au găsit posibilități pentru ca să reușească. Peste 40 de copii au urmat aceste cursuri și avem promisiunea din partea Primăriei Reșița că vom continua din septembrie acest proiect, pentru a trece la un alt nivel de experiență.”
Laurențiu Plestici, șef birou în cadrul Bazinului Olimpic Reșița este bucuros că acest proiect a fost un succes:
”Suntem fericiți că am putut duce la bun sfârșit acest proiect ”Sănătate prin înot”. Au fost în jur de 40 de copii proveniți de la Centrele din Reșița: ABC și Maria, care au venit aici de două ori pe săptămână și au învățat să înoate cu colegii mei. Din luna septembrie vor reveni să înoate liber. Să ne ajute Dumnezeu în continuare să ajutăm cât mai mulți copii proveniți din medii defavorizate, să-i ajutăm să înoate și să-i integrăm în societate cât mai bine.”
Cei mici au primit din partea Primăriei Reșița căști de înot, dar și diplome de absolvire a cursurilor de inițiere.
Toată luna august Bazinul Olimpic Sport și Sănătate din Reșița va fi închis pentru executarea de lucrări de mentenanță, dar din septembrie copiii proveniți din familii nevoiașe se pot întoarce să practice înotul, unii chiar de performanță.
Cristina Corocan
––––––––
Și copiii care provin din familii cu probleme financiare au acces la mișcare. În cadrul proiectului ”Sănătate prin înot”, inițiat și derulat de Primăria Municipiului Reșița, azi, 26 iulie la Bazinul Olimpic Sport și Sănătate se va desfășura o altă acțiune sportivă întitulată Cupa Centrelor de zi.
Peste 40 de copii cu vârste cuprinse între 6-14 ani, din Centrele de zi din oraș vor lua parte la această activitate sportiv-distractivă.
Acțiunea va începe la ora 15.00 și este o încununare a activității de inițiere în înot, la această categorie de copii. Obiectivul este de a-i atrage pe acești copii cât mai aproape de terenurile și bazele sportive, de a-i obișnui cu munca în echipă și de a contribui și prin activități sportive la integrarea lor în societate.
Cristina Corocan