[VIDEO-FOTO] Spiritul Olimpismului, prezent la Universitatea Eftimie Murgu din Reșița
A fost o testare a cunoștințelor despre olimpism si valorile sale. Pe lângă partea teoretică, tinerii au susținut și o probă artistică, realizată ad-hoc de echipaje.
Câstigătorii au fost răsplătiți cu medalii, diplome, tricouri, iar cei aflați pe podium au primit cupe cu însemnele olimpice.
Articol editat de Cristina Corocan, 8 decembrie 2017, 12:36 / actualizat: 8 decembrie 2017, 17:00
Au participat elevi de la 9 instituții de învățământ din județ, de la liceele: reșițene Diaconivici Tietz, Traian Lalescu, de Arte Sabin Păutza, Colegiul Tehnic, Traian Vuia, Teologic Baptist, Liceul Bănățean Oțelu Roșu, Liceul Tata Oancea Bocșa și Liceul Tehnologic Clisura Dunării din Moldova Nouă. Echipele au fost formate din 4 elevi, două fete și doi băieți.
A fost o testare a cunoștințelor despre olimpism si valorile sale. Pe lângă partea teoretică, tinerii au susținut și o probă artistică, realizată ad-hoc de echipaje.
Câstigătorii au fost răsplătiți cu medalii, diplome, tricouri, iar cei aflați pe podium au primit cupe cu însemnele olimpice.
Despre desfăşurarea acestei competiţii a vorbit conf. univ. dr. Ionică Cărăbaş:
”A fost o acțiune cuprinsă în cadrul proiectului ”Sport pentru Sănătate” și am reușit să adunăm la startul competiției elevi din 9 școli din județ, care și-au etalat cunoștințele legate de olimpism și de mișcarea sportivă, în general. S-au descurcat foarte bine. Se vede că s-au pregătit pentru competiție și încercăm să creăm o emulație în jurul acestui fenomen care se numește sport sau mișcare sportivă, activitatea motrică. Aspect ce face parte din arsenalul mijloacelor pe care le avem la dispoziție pentru o viață împlinită. Vor mai urma și alte acțiuni de acest gen.”
Concursul ”Cine ştie olimpism câştigă”, organizat la Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa, a fost câştigat de Liceul Teoretic Tata Oancea din Bocşa, care s-a impus în faţa altor 8 instituţii din judeţ. Au urmat în clasament, pe locul II, Liceul Tehnologic Clisura Dunării din Moldova Nouă, iar pe trei, la egalitate, Liceul Bănățean Oțelu Roșu și Teologic Baptist Reșița.
Pentru tineri a fost o experiență inedită, menită să le îmbogățească cultura generală:
Lidia Lupu, Moldova Nouă:
”Este o inițiativă bună pentru că prin intermediul acestui concurs ne îmbogățim mult mai mult cultura noastră generală și învățăm lucruri interesante despre propria țară, lucruri pe care până acum nu le știam. Eu aș defini olimpismul astfel: fair play și multă muncă!”
Cristian Roiban, Reșița:
”E foarte bine, învățăm foarte multe lucruri noi. Eu fac atletism de 7 ani și mă bucur că am ocazia să particip la această întrecere.”
Ionuț Bagiu, Reșița:
”Cu acest prilej încercăm să ne cunoaștem colegii din județ, să câștigăm experiență, să mai învățăm câte ceva. Sportul e important pentru toată lumea, eu am practicat înotul de performanță, acum, doar ocazional. Pentru mine olimpismul înseamnă perseverență, mulță ambiție!
Cristina Corocan