Tinerele speranţe ale atletismului bănăţean s-au întrecut la Memorialul Iosif Korka
Cea de-a 28-a ediţie a Memorialului Iosif Korka a reunit la Caransebeş tineri atleţi de la toate cluburile reprezentative din Banat, precum şi un grup de sportivi veniţi tocmai de la Chilia Veche.
Articol editat de Vali Hora, 4 decembrie 2024, 16:56
Competiţia a fost un succes, chiar dacă finanţarea a fost problematică, iar vremea a îngreunat şi ea misiunea organizatorilor. Explică antrenorul emerit Cristian Dragomir.
“A fost o ediție făcută puțin pe fugă, pentru că nu am reușit să avem finanțare până la momentul în care am ținut concursul. Parteneri ne-au fost Clubul Sportiv Școlar Caransebeș, Asociația Județeană de Atletism și, bineînțeles, Primăria Caransebeș. S-a aprobat bugetul pentru concursul nostru abia cu o zi înainte, așadar, am desfășurat în regim de avarie această competiție. Am avut și ghinion că timpul nu a ținut cu noi și nu am putut desfășura probele pe stadion. Cu toate acestea, au fost în jur de 150 de participanți din cluburi importante din zona de vest a țării.
În premieră, a venit și Clubul Sportiv Chilia Veche din celălalt capăt al țării. Acolo este antrenor Sandu Nicolae, antrenorul lui Alin Savlovschi, campion european la FOTE în proba de 3.000 m obstacole. Așadar, să încep cu prezența. Au fost cluburile din Timișoara, Giroc, Lugoj, Reșița, Caransebeș. Municipiul de pe Timiş şi Sebeş a fost reprezentat de ambele cluburi, CSS și CSM. Şi, bineînțeles, sportivii din Chilia Veche, despre care am amintit mai sus.
Cu toate că timpul nu a ținut cu noi, am reușit să desfășurăm niște probe de viteză cu start din picioare, nu din bloc start. De asemenea, am desfăşurat probe de rezistență la grupele de vârstă U 14, U 13, U 12, U 11 și la secţiunea prichindeilor. A fost o competiție frumoasă, copiilor le-a plăcut şi s-au întrecut cu mult fair-play. Într-un final a fost o sărbătoare pentru copii și, de ce nu, și pentru noi – pentru că ne-am întâlnit. Cred că a fost ultima întâlnire oficială de la sfârșitul acestui a. A fost a 28-a ediție a Memorialului Iosif Korka. (…)
Am fost mulțumit și de faptul că atleții juniori care sunt deja nume la nivelul județului nostru și la nivelul atletismului de nivel național și internațional au fost arbitri. Tot ei s-au ocupat de organizarea aproape integrală a acestei competiții, sub coordonarea colegilor mei Marian Enache, Iuliana Enache și Roxana Pepa. Eu și cu Tavi Bârsanu am fost cronometrorii principali. Toți cei care au fost solicitați să participe într-un fel sau altul la buna desfășurare a acestei competiții au spus prezent cu dragă inimă și au făcut voluntariat în acest sens. Le mulțumesc tare mult partenerilor noștri de tradiție, sponsorilor şi părinților care ne-au fost alături.
În altă ordine de idei, aș vrea să vă informez că Lucian Ştefan pleacă joi spre București, și de acolo în Turcia. El va participa în weekend-ul care urmează la Campionatul European de Cros,. Sper ca echipa României U 20 să se claseze printre primele opt. La acest Campionat European participă în proba individuală 99 de atleți și un număr de 25 sau 27 de echipe reprezentative din Europa. Așadar, va fi un concurs greu. Sportivii noștri nu sunt antrenaţi pentru cros. Noi ne antrenăm pentru pistă, dar sperăm ca ei să ne facă o bucurie şi să se întoarcă cu rezultate bune de acolo.”
Alături de Lucian Ştefan, din echipa de cros U 20 a României mai fac parte Dragoş Pop, Alin Şvlovschi şi Tudor Mărgăşoiu.