[FOTO-AUDIO] Speranţele gimnasticii reşiţene au făcut spectacol la Memorialul “Sandu Checicheş”
Gimnastica reşiţeană a încheiat anul 2021 cu o competiţie tradiţională, al cărei fir a fost reînnodat după doi ani de pauză impusă de restricţiile din pandemie. Memorialul Sandu Checicheş, eveniment sportiv ajuns la cea de-a 6-a ediţie, a fost gândit ca un concurs demonstrativ, la care au participat începători, avansaţi şi gimnaşti de performanţă. Aproape 60 de copii şi juniori şi-au demonstrat progresele în sala de gimnastică a Clubului Sportiv Şcolar. Concursul a reprezentat şi un frumos cadou oferit gimnaştilor în preajma sărbătorii de Crăciun. Antrenorul Alexandru Avram:
Articol editat de Vali Hora, 16 decembrie 2021, 16:27
“Avem un număr de 57 de participanţi, în special grupele de începători și avansați ale secției noastre. Acest concurs este dedicat în primul rând copiilor, fiind și ultima competiție din acest an. În această competiţie demonstrativă, grupele de începători prezintă elemente din gimnastica de bază, iar grupele de avansați și de performanță efectuează exerciții la sol, cu elemente puţin mai dificile. La acest concurs am avut un sprijin important din partea părinților, a Direcției Județene pentru Sport și Tineret Caraș-Severin, a Clubului Sportiv Școlar Reșița și a Clubului Sportiv Municipal Reșița. Prin astfel de competiții încercăm să promovăm sportul de performanță și să ne promovăm secția de gimnastică. Având în vedere că se apropie sărbătorile de Crăciun, am pregătit pentru cei mici pungi cu dulciuri, diplome, tricouri de participare și medalii”, a declarat Alexandru Avram.
La rândul său, antrenorul coordonator Robert Bălan s-a arătat încântat de succesul competiţiei, dar şi de numărul mare de copii care au ales anul acesta gimnastica.
“Este cea de-a 6-a ediţie a Memorialului Sandu Checicheş, din păcate, doi ani n-am reușit să organizăm acest memorial din cauza condițiilor din țară. Am ținut foarte mult ca în acest an să organizăm această competiție pentru că, după mulți ani, avem foarte mulți copii începători, avem antrenori tineri și se vede că la Reșița se formează o nouă echipă care va continua istoria acestui club. Țin să-mi felicit colegii, deoarece cred că sunt 5-6 ani de când n-am mai văzut atâția începători în sala de gimnastică. Este un lucru foarte bun, ținând cont că nu am avut acces în școli să facem promovare, așa cum făceam în anii anteriori. Tineretul şi-a spus cuvântul, promovarea s-a făcut pe rețelele de socializare și rezultatele se văd în sala de gimnastică. Odată cu această competiție se încheie anul competițional. A fost un an greu pentru toată lumea, din toate punctele de vedere. Sperăm să începem pregătirea în 4 ianuarie cu un cantonament la Cheile Grădiștei, și mă refer aici la lotul național de juniori. Apoi vom reveni în pregătiri la Reșița, pentru că vom avea un an destul de dificil, cu campionate europene pentru juniori”, a spus profesorul Robert Bălan.
Pentru Rusalin Fîc, directorul Clubului Sportiv Municipal din Reşiţa, memorialul a reînviat emoţii şi amintiri cu prietenul Sandu Checicheş:
“Sandu Checicheș a fost un produs 100% al școlii reșițene de gimnastică, multiplu campion național și a fost campion mondial universitar. Ca toți marii sportivi care s-au format la Reșița, n-a rămas la Reșița, a plecat la Steaua București, unde și-a şi încheiat cariera de sportiv. Apoi a antrenat la Reșița și și-a încheiat activitatea de antrenor în Franța. S-a stins, din păcate, de tânăr. Ca om, a iubit gimnastica. A fost cel mai bun prieten al meu. Un om care și-a dedicat toată viața gimnasticii, de altfel, prima școală privată de gimnastică din România i-a aparținut lui Sandu Checicheş, cu care am şi lucrat la această şcoală. Să sperăm că prin acest concurs am reușit să-i cinstim așa cum trebuie memoria”, a spus Rusalin Fîc, directorul Municipalului reşiţean.