[FOTO-AUDIO] Privind în urmă cu nostalgie şi înainte cu speranţă: “Intermiracol remember”, o competiţie pentru suflet
“Handbal Intermiracol – remember” s-a intitulat competiţia de suflet desfăşurată în sala de sport a Colegiului Naţional Mircea Eliade din Reşiţa. Evenimentul omagial a marcat un an de la trecerea în eternitate a jurnalistului Doru Dinu Glăvan şi a antrenorului Ioan Stan – cel care a pus bazele frumoasei echipe de handbal feminin Intermiracol. La turneu au participat micii handbalişti de la CSM Reşiţa, care s-au întrecut la baby şi minihandbal. În deschidere a avut loc şi un meci demonstrativ între fostele jucătoare de la Intermiracol şi actualele handbaliste ale Universităţii Reşiţa. Un moment emoţionant, a spus Mădălina Rădoi, una dintre sportivele care au jucat la Intermiracol sub comanda regretatului profesor Ioan Stan.
Articol editat de Vali Hora, 21 octombrie 2022, 17:03 / actualizat: 22 octombrie 2022, 9:36
Antrenoarea micilor handbalişti intraţi în turneu este profesoara Carmen Dumitru, care a intrat şi ea în teren, ca echipieră a formaţiei Intermiracol. O competiţie de suflet care reprezintă puntea dintre trecutul şi viitorul handbalului reşiţean, a spus inimoasa antrenoare, chiar înaintea jocului demonstrativ al fetelor.
“Ne bucurăm extraordinar de tare că acest eveniment are loc. Din păcate, are loc doar ca un omagiu adus celor doi oameni de sport. Ar fi putut foarte bine să-l organizeze chiar chiar ei. Unul ar fi fost antrenor, iar celălalt ar fi povestit foarte mult despre acest turneu. Din păcate, suntem în situația în care astăzi îi omagiem, și nu o putem face altcumva decât prin jocuri făcute de cei mici şi de cei mari. Jocul de handbal, jocul pe care acești doi oameni, Doru Dinu Glăvan și Ioan Stan l-au iubit extrem de mult.
Este o manifestare foarte frumoasă. Copiii se bucură în tribună, avem elevii și părinți de la diferite școli care participă la tombolă – pentru că avem puse în joc multe premii: mingi, palete, cupe, medalii, toate lucrurile care ar bucura sufletul unui copil.
Micii handbaliști pe care îi pregătesc au de la 3 ani până la 12 ani. Acestea sunt vârstele pe care eu le antrenez în momentul de față, și îmi doresc ca peste ani să îi văd, așa cum îmi place să spun întotdeauna, la televizor. Pentru asta muncesc cu ei și cred că au foarte, foarte mari șanse. Muncesc, vin zi de zi la antrenament. Astăzi chiar s-au distrat prin ceea ce au făcut. Nu ne-a interesat extraordinar de tare scorul, pentru că mai mult vrem să ne bucurăm de ceea ce facem decât să vedem un scor care nu reprezintă realitatea din teren.
Astăzi îţi vor face ei galerie de pe margine.
Da, au început deja, este clar, fiind grupele mele. Au strigat în permanență “Carmen, Carmen!”, probabil că vor face și în continuare. Vă mărturisesc, am emoții extrem de mari. Extrem, pentru că acum este oarecum momentul adevărului. Eu trebuie să le demonstrez ceea ce îi învăț zi de zi”, a declarat antrenoarea Carmen Dumitru.
Concluziile au fost formulate de preşedinta Asociaţiei Judeţene „Sportul pentru Toţi”, Liliana Dacica:
„Mă bucur că am reușit să organizăm această competiție, este prima ediție și dorim să o permanentizăm și să o dezvoltăm pe parcursul următorilor ani. Mă bucur că am reușit să strângem o parte din primele jucătoare ale lui Intermiracol Reșița în meciuL demonstrativ cu CS Universitatea Reșița, pentru că, de fapt, povestea Universității a început de la Intermiracol. Mă bucur că avem un număr așa de mare de copii, atât la mini cât și la babyhandbal. E mult entuziasm, multă bucurie aici pentru aceste jocuri. Şi, desigur, vrem să omagiem cele două personalități sportive ale județului Caraș-Severin, ale Banatului Montan și nu numai.
E vorba de Doru Dinu Glăvan și Ioan Stan, oameni care putem spune că au avut o contribuție decisivă în ceea ce a însemnat mișcarea sportivă din Caraș-Severin, și nu numai. Şi-au pus toată puterea lor în dezvoltarea sportului din județul nostru.
Evenimentul este organizat de Asociația Județeană Sportul pentru Toți, în colaborare cu Centrul Universitar UBB din Reșița și Asociația Județeană de Handbal – pentru că avem arbitraj de mare clasă aici, prin prezența asociației. Avem ca parteneri Clubul Sportiv Universitatea Reșița, dar și ConsiliuL Județean, care a finanțat acest demers prin proiectul „Restart – cărășenii în mișcare”. Şi nu în ultimul rând Primăria Reșița, pentru că această acțiune se desfășoară în frumoasa sală a Colegiului Național Mircea Iliade.
Observ că fostele jucătoare de la Intermiracol se descurcă foarte bine după 25 de ani de când erau sportive la această echipă. Arată foarte bine, iar câteva dintre ele ar putea evolua cu succes în continuare la Universitatea Reşiţa. Mă bucur și le mulțumesc pentru că și-au făcut timp să fie prezente astăzi aici – și, desigur, prin efortul pe care l-au depus de-a lungul timpului, povestea Universității continuă cu echipa care este în liga a doua, echipa orașului nostru”, a declarat Liliana Dacica