[FOTO-AUDIO] Alergând la pădure – sport şi bună dispoziţie, în folosul comunităţii
S-a alergat din nou pe poteci de munte în jurul Reşiţei! Cea de-a 8-a ediţie a tradiţionalului eveniment sportiv „Alergând la pădure” a reunit la start peste 250 de competitori, adulţi şi copii, cu vârste de la 3 la 65 de ani. Iubitorii alergării au putut alege între maraton, semimaraton şi o probă de 10 km, toate starturile fiind date din centrul municipiului. Cursele de semimaraton şi 10 km au avut loc, ca de obicei, pe trasee din jurul Reşiţei, iar maratonul – o premieră în cadrul evenimentului – i-a trimis pe alergătorii de anduranţă până la Văliug şi înapoi. Organizatorii nu i-au uitat nici pe cei mici: copiii au avut parte de o cursă a lor, din Centrul Civic până în parcul Cărăşana şi retur. Întregul eveniment a fost organizat de Fundaţia Comunitară Banatul Montan şi Primăria reşiţeană. Vremea, organizarea şi traseele au fost la superlativ, au spus concurenţii sosiţi din toate colţurile ţării.
![[FOTO-AUDIO] Alergând la pădure – sport şi bună dispoziţie, în folosul comunităţii [FOTO-AUDIO] Alergând la pădure – sport şi bună dispoziţie, în folosul comunităţii](https://www.radioresita.ro/wp-content/uploads/2022/10/Alergand-7-2022-e1667142637231-850x479.jpg)
Articol editat de Vali Hora, 30 octombrie 2022, 17:16














„Pentru cauza ta alerg aşa” a fost motto-ul evenimentului – pentru că în cadrul acţiunii a avut loc şi o strângere de fonduri în beneficiul comunităţii. Banii adunaţi din taxele de participare şi din donaţii vor fi direcţionaţi către trei proiecte propuse de grupuri de iniţiativă locale. Propunerile susținute sunt:
• FUN FLOW – un proiect dedicat tinerilor și adulților din Reșița, prin care comunitatea de aici va descoperi funambulismul.
• SĂ CUNOAȘTEM PEȘTERILE DE LÂNGĂ CASĂ – Prin intermediul proiectului, membrii comunității vor fi instruiți și implicați în cunoașterea zonelor din jurul Reșiței, identificarea peșterilor și prospectarea lor.
• CAIET DE REȘIȚA – Este un proiect pilot care dorește să ofere o metodă interactivă de cunoaștere a orașului, atât în ce privește istoria orașului, de la clădiri de importanță arhitecturală, dar și un mic ghid de cunoaștere a faunei în zona râului Bârzava, precum și a florei din oraș.