„Bătrâna Doamnă” redevine Fotbal Club UTA
Din punct de vedere juridic, perioada în care echipa de fotbal ACS UTA Bătrâna Doamnă Arad a evoluat sub această denumire s-a încheiat, prin sentința definitivă a Judecătoriei Arad din data de 7 iunie, „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc revenind la vechea denumire, cea de Fotbal Club UTA Arad, informează Decebal Codru Grădinariu, directorul general a clubului arădean.
Articol editat de Alin Datcu, 10 iunie 2017, 22:20
Este mai degrabă o lovitură importantă de imagine dată de cea mai titrată echipă din afara Bucureștiului, căci altfel marea parte a suporterilor ei asimilau deja proiectul demarat în urmă cu patru ani cu gruparea înființată în 1945 de baronul Francisc Neumann.
„Avem sigla, avem palmaresul, avem culorile, iar acum avem și numele echipei, obținut prin sentință judecătorească definitivă — marcă înregistrată la OSIM, dar oficial însă, la Federația Română de Fotbal, numele va fi schimbat numai după barajul de promovare cu ACS Poli Timișoara. Ne dorim ca victoria obținută în instanță pentru schimbarea denumirii, după ani de demersuri, să fie dublată de o victorie în baraj, astfel încât echipa să revină în Liga I sub numele de FC UTA Arad”, a declarat, sâmbătă, Decebal Codru Grădinariu, într-o conferință de presă susținută la sediul clubului alături de avocatul Alin Vesa și de Daniel Proca, președintele Suporter Club UTA.
Potrivit acestuia, demersurile pentru revenirea la vechea denumire, cea de FC UTA Arad, au urmat calea legală. „Mai întâi ne-am adresat Ministerului Justiției, de unde s-a primit un răspuns negativ, iar mai Judecătoriei Arad, instanța dându-ne dreptate”.
„După ani de demersuri pentru recâștigarea dreptului de a deține acest nume, ani în care am avut pe lângă competiția sportivă o luptă foarte grea pe care am dus-o și în instanță, am obținut o sentință definitivă și irevocabilă favorabilă nouă, decizia fiind dată de Judecătoria Arad pe 7 iunie. Lupta a fost câștigată cu ajutorul avocatului clubului, Alin Vesa. Având exemplul celor de la Steaua, care și-au schimbat denumirea la FRF, chiar în timpul campionatului, puteam să facem și noi același lucru, dar dacă tot ne apropiem de perioada prevăzută de regulament pentru astfel de operațiuni, am decis să mai așteptăm puțin. Sperăm ca peste o lună să începem din Liga 1 cu noul nume”, a mai afirmat Decebal Codru Grădinariu.
În încheiere, acesta a mai spus că, toată lumea, inclusiv presa, va trebui să vorbească de acum înainte, doar de FC UTA Arad, fără a mai folosi vechiul nume.