[AUDIO] Sport și distracție pentru toți copiii prin proiectul ”HERCULES”. În Caraș-Severin la: gimnastică ritmică, handbal și fotbal
Articol editat de Cristina Corocan, 19 iulie 2022, 18:18 / actualizat: 20 iulie 2022, 9:32
Ministerul Sportului duce mai departe inițiativa de a împrieteni copiii cu mișcarea și viața activă și sănătoasă, pentru a-i atrage către sport
În perioada 25 iulie – 19 august, Ministerul Sportului prin Direcția de Sport a judeţului Caraş-Severin va desfășura în premieră Proiectul ”HERCULES”, un program destinat atragerii copiilor către sport, care va oferi elevilor cu vârste între 6 și 14 ani cursuri gratuite de inițiere în diferite discipline.
Pentru această primă ediție, care va fi dezvoltat și permanentizat pe durata vacanțelor școlare, Direcția de Sport a Judeţului Caraş-Severin, se va implica cu toate resursele pe care le deține, în dorința de a deprinde copiii cu practicarea sportului.
Direcția de Sport a Judeţului Caraş-Severin își propune ca un procent semnificativ dintre copiii care se vor înscrie și vor participa la cursurile de inițiere să continue practicarea disciplinelor sportive descoperite și să se îndrepte și către performanță, legitimându-se în cadrul cluburilor de profil de la nivel local.
”În perioada 25 iulie – 19 august, Ministerul Sportului prin Direcția de Sport a județului Caraș Severin va desfășura în premieră Proiectul ”Hercules”, un program destinat atragerii copiilor către sport, ce va oferi copiilor cu vârste între 6-14 ani cursuri gratuite de inițiere în diferite discipline. În județul Caraș Severin se vor organiza astfel de cursuri de inițiere la disciplinele: gimnastică ritmică, handbal și fotbal. Cursurile de inițiere vor fi susținute de trei antrenori cu o bogată experiență și se desfășoară în 4 serii de câte o săptămână, copiii având posibilitatea de a de a încerca a astfel mai multe ramuri sportive. Acest proiect are ca și obiectiv: creșterea numărului copiilor participanți la activități sportive desfășurate în cadrul structurilor de profil din România. Dar și creșterea gradului de participare la activități sportive pentru copiii cu oportunități reduse din punct de vedere financiar. De asemenea creșterea numărului de evenimente și acțiuni cu caracter sportiv la nivel județean. Cei trei antrenori sunt: Luminița Lațcu la gimnastică ritmică, Carmen Dumitru la handbal și Cosmin Buda la fotbal. Cursurile de inițiere vor începe în data de 25 iulie, la ora 10:00 și se vor desfășura până la ora 13:00. La gimnastică ritmică vor avea loc la sala de sport a Colegiul Economic al Banatului Montan, la disciplina handbal la sala de sport a Colegiului Național ”Mircea Eliade”, iar la fotbal la stadionul din Valea Domanului. Acest proiect se va derula pe o perioadă de o lună de zile, în fiecare zi de luni până vineri, inclusive, de la ora 10:00 la 13:00. La final toți copiii participanți vor primi diplome și echipament sportive. Toate informațiile legate de acest proiect se pot găsi pe platforma: proiectulhercules.ro, ” a spus prof. Dorin Voina, inspector de tineret în cadrul DJTS Caraș-Severin.
Copiii vor petrece activ o lună de neuitat, în care distracția se va îmbina cu mișcarea și descoperirea tainelor la trei discipline sportive:handbal, fotbal şi gimnastică ritmică.
Cursurile de inițiere vor fi susținute de trei antrenori/antrenoare cu o bogată experiență profesională în patru serii de câte o săptămână, copiii având posibilitatea de a încerca astfel mai multe sporturi.
Aceste informații, precum și cele privind antrenorii, locațiile de desfășurare a cursurilor și modalitățile de înscriere sunt disponibile pe platforma creată în acest scop, la adresa: www.proiectulhercules.ro.
Pentru recompensarea entuziasmului și a dorinței de a face sport, precum și a participării active și dedicate la proiect, copiii vor primi materiale sportive dar și diplome de recunoaștere a meritelor sportive, care să le amintească de momentele frumoase ale întâlnirii cu HERCULES.
Obiectivele Proiectului ”HERCULES”:
• Creșterea numărului de copii participanți la activitățile sportive desfășurate în cadrul structurilor de profil din România;
• Creșterea gradului de participare la activități sportive pentru copiii cu oportunități reduse din punct de vedere socio-economic și cu dizabilități;
• Creșterea numărului de evenimente și acțiuni cu caracter sportiv pentru copii, la nivel județean;
• Stimularea activităților de voluntariat, ca instrument de susținere și promovare a structurilor sportive de la nivel local;
• Creșterea gradului de conștientizare a populației cu privire la beneficiile și oportunitățile de practicare a sportului în cadrul structurilor sportive;
• Întărirea capacității structurilor sportive de a selecționa sportivi din rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani.