[AUDIO] Clubul Sportiv Şcolar din Reşiţa obţine rezultate bune şi în pandemie. Marius Creţeanu: „Cu toate problemele, 2021 este un an promiţător”
Clubul Sportiv Şcolar din Reşiţa ocupă poziţii onorabile în clasamentele publicate în Anuarul Sportului pe 2020. Şcoala sportivă reşiţeană se află pe locul 62 în ierarhia generală, în care au punctat peste 750 de cluburi din întreaga ţară. Mai importantă e însă comparaţia directă cu celelalte cluburi sportive şcolare: CSS Reşiţa se regăseşte pe locul 17, din 132 de grupări subordonate Ministerului Educaţiei. O poziţie mulţumitoare, având în vedere conjunctura dificilă, spune Marius Creţeanu, directorul CSS Reşiţa.
Articol editat de Vali Hora, 9 octombrie 2021, 14:27
„După părerea mea, este un loc onorabil, având în vedere că am trecut prin pandemie. Am încercat să fim prezenţi la toate competiţiile oficiale. Din păcate, competiţiile amicale au fost lăsate pe planul doi din cauza bugetului. În acest an, bugetul nostru a fost diminuat cu un miliard de lei vechi, iar acum aşteptăm rectificarea bugetară pentru a putea participa la concursurile care au mai rămas până la sfârşitul anului. Până acum am obţinut 85 de medalii la Campionatele Naţionale. Un bilanţ destul de bun, dar mai avem destule competiţii până la finalul anului. Probabil vom depăşi 100 de medalii. În privinţa acestor clasamente, poate trebuie precizat că noi, fiind club sportiv şcolar, nu avem grupe de seniori, cum au celelalte cluburi. Pe sportivii care au ajuns la vârsta senioratului noi îi dăm la clubul Municipal sau la clubul Universitatea Reşiţa, care, bineînţeles, raportează locurile ocupate de aceştia. Eu mă bucur foarte mult că am reuşit să atragem la catedra de gimnastică pe Robert Paşca, un gimnast de lot naţional, care este acum şi antrenor la Clubul Sportiv Şcolar din Reşiţa. De asemenea, îl avem la înot pe Sergiu Ghimboaşă, un tânăr pe care am reuşit să-l atragem în colectivul tehnic de la această secţie. Sperăm să mai găsim şi alţi doritori, la gimnastică mai avem o catedră, iar la înot, două. Din punctul de vedere al rezultatelor sportive, pot remarca secţia de atletism, unde avem o fată, Daria Grigoroiu, în lotul naţional. Pot să remarc şi secţia de lupte, care a obţinut multe rezultate notabile la campionatele naţionale. De asemenea, Adam Tania a devenit recent vicecampioană mondială la lupte pe plajă, un sport care va fi introdus şi la Olimpiadă. La lupte avem copii în lotul naţional de juniori. Şi la înot avem un sportiv de lot naţional, Denis Popescu, care a participat cu lotul la multe competiţii externe. În pofida pandemiei, ne bucurăm că am reuşit să începem cursurile de iniţiere pentru copiii de clasa I de la şcolile din Govândari, de la Generală 2 şi de la Diaconovici-Tietz. Sunt în jur de 80-90 de copii, cam puţini, dar nu mai este ca înainte, când veneau obligatoriu toate clasele I să înveţe înotul. Oricum, e un sport care îţi oferă siguranţă, de pildă atunci când copiii merg în tabere, cred că toţi copiii ar trebui să înveţe să înoate. Dacă primim bugetul pe care îl aşteptăm cu braţele deschise, ca să spun aşa, vom mai participa la competiţii de lupte, de înot şi de atletism. La gimnastică ritmică a fost deja o competiţie în urmă cu două săptămâni, un concurs unde am obţinut clasări între primele cinci locuri. Cu toate problemele, anul 2021 este unul promiţător, sperăm să îl încheiem cu bine. În ceea ce priveşte o posibilă premiere a sportivilor de top, din păcate, nu avem fonduri. Dacă vom primi bani, o vom face cu mare drag, pentru că aceşti copii merită să fie recompensaţi”, a declarat Marius Creţeanu, directorul Clubului Sportiv Şcolar din Reşiţa.