[AUDIO] Bilanţ şi perspective la CS Universitatea Reşiţa. Octavian Măzăran: “Suntem pe un trend crescător”
2022 a fost anul relansării sportului, după o pandemie care a afectat serios mişcarea sportivă internă şi internaţională. Revenirea s-a simţit şi la Clubul Universitatea Reşiţa, numărul de medalii cucerite fiind în creştere faţă de anii pandemiei. Semnele sunt bune, spune directorul grupării reşiţene, Octavian Măzăran.
Articol editat de Vali Hora, 6 februarie 2023, 16:37
“Referitor la Clubul Sportiv Universitatea Reșița, iată că după 2020 și 2021, anii pandemiei, am început să creștem din nou performanţa, obținând un număr de 66 de medalii la campionate naționale și internaționale oficiale – mă refer aici la Campionate Balcanice, Campionate Mondiale sau Campionate Europene. Suntem bucuroși că, după 18 ani de activitate, în 2022 am reușit să trecem de borna de 1000 de medalii, obținând în total pentru Clubul Sportiv Universitatea Reșița 1062 de medalii – cum am spus, toate la competiții oficiale naționale și internaționale. Vârful clubului nostru a fost chiar cu un an înainte de pandemie, în 2019, când am obținut aproape 100 de medalii.
S-a simţit pandemia, pentru că în anul 2020 am scăzut la un număr de 57 de medalii – dar încet-încet începem să creștem. Să sperăm că și pe viitor vom fi pe o pantă crescătoare și vom obţine cât mai multe rezultate, pentru clubul nostru și, bineînțeles, pentru municipiul Reșița.”
Cele mai multe locuri pe podium au fost aduse, ca în fiecare an, de secţia de atletism – iar cea de volei pe plajă şi-a adus şi ea o importantă contribuţie la bilanţul de medalii al grupării reşiţene.
În altă ordine de idei, mărşăluitorii de top ai clubului, Marius Cocioran şi Narcis Mihăilă continuă cantonamentul din Portugalia, de la Monte Gordo – acolo unde temperaturile mai ridicate permit desfăşurarea antrenamentelor în condiţii mai bune decât cele din ţară. Stagiul se desfăşoară conform programului stabilt, spune antrenorul celor doi sportivi, Octavian Măzăran.
“Sportivii sunt în grafic, deocamdată suntem în programul de pregătire, nu au apărut accidentări. Să sperăm că până la sfârșitul perioadei, adică până în 26 februarie, ne vom antrena conform graficului și programului de pregătire.
Ne antrenăm pentru Campionatele Naționale de marș 20 km, competiție ce va avea loc la Timișoara în data de 5 martie. Sperăm ca de această dată evenimentul sportiv să devină o competiție internațională cu participarea atleţilor străini, dar şi – ceea ce este cel mai important – cu arbitri străini. Prezenţa acestora ne-ar permite, în urma clasamentelor, să obținem puncte în Ranking-ul international, pentru a ne califica la competițiile majore, precum Campionatele Mondiale de la Budapesta sau Jocurile Olimpice din 2024.
După competiția de la Timişoara, în data de 25 martie, vor avea loc și Campionatele Naționale de 35 km marş – competiție ce se va desfășura în Slovacia, la Dudice. Sperăm că și acolo sportivii noștri vor obține, pe lângă medalii naționale, și un punctaj cât mai bun în vederea calificării la marile competiţii internaţionale menţionate anterior”, a declarat Octavian Măzăran.