[VIDEO/FOTO] 8,6 Start Radio România!
Articol editat de Mirabela Afronie, 1 noiembrie 2014, 17:00 / actualizat: 2 noiembrie 2014, 10:01
UPDATE, ora 14
La evenimentul organizat de Radio România Reşiţa, reşiţenii au venit într-un număr mare pentru a fi alături de oamenii din spatele microfonului. Dacă cel mai tânăr participant avea doar 4 ani, cel mai învârstă avea peste 70 de ani. Cu toţii au pedalat şi s-au arătat atât de încântaţi încât ne-au sugerat să mai organizăm astfel de evenimente. Alături de echipa Radio România Reşiţa a fost şi prefectul judeţului Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, care a privit de pe margine marşul ciclist. Acesta a felicitate întreaga echipă şi s-a bucurat că reşiţenii au renunţat la maşină în această zi de sâmbătă şi au venit să facă sport.
Şi managerul studioului, Laura Sgaverdea, o împătimită a sportului pe 2 roţi a demonstrat că mişcarea înseamnă sănătate! Aceasta a pedalat alături de participanţi și s-a bucurat de evenimentul reuşit. În plus, a promis participanţilor că şi în viitorul apropiat, echipa Radio România Reşiţa va fi alături de ascultători prin alte evenimente la fel de interesante.
UPDATE, ora 13
Aproape 100 de pasionaţi ai mersului pe două roţi au înfruntat frigul şi au participat astăzi, la marşul ciclist 8,6 Start organizat de Radio România Reşiţa petru a marca 86 de ani de radio public la noi în ţară. S-a plecat din parcarea magazinului Kaufland spre Muncitoresc. În zona Nera, bicicliştii au fãcut un mic popas în staţia de autobuz din centrul municipiului de pe Bârzava, ce va purta, începând de astăzi, numele postului public regional. La finalul marşului a avut loc o tombolă, marele premiu fiind o bicicletă performantă oferită de partenerul proiectului, Velo City. În urma extragerilor făcute de cel mai tânăr participant în vârstă de 6 ani, marele premiu a intrat în posesia lui Velemir Vuici din Reşiţa. Alţi 7 ciclişti au plecat acasă cu radiouri portabile oferite de Radio România Reşiţa. Toţi iubitorii acestui sport au primit în semn de apreciere, diplome de participare.
Alături de Radio România Reşiţa la această manifestare au fost prezenţi prefectul judeţului Silviu Hurduzeu, şeful Poliţiei Rutiere Caraş-Severin, comisarul şef Decebal Davidoiu, reprezentanţi ai Jandarmeriei, Poliţiei şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Semenic.
Pentru marcarea celor 86 de ani de radio public, cel mai tânăr studio regional, Radio România Reşiţa, a organizat timp de 10 zile un concurs, la finalul căruia 3 ascultători fideli au fost premiaţi cu căte un radio portabil.
Listă câştigători:
Marele premiu, o bicicletă: VUICI VELEMIR
Radiouri portabile: DANIEL ISTVAN
PETRU CORNEL MARCU
MARIA BERARIU
CAMIL VASILOVICI
CĂLUSIERU MIHAI
GIURGIU CRISTIAN
RAICHICI ALIN
TASZLO ROBERT
HERERA NICOLAE
PLUTEA MARIUS
Radio România Reşiţa, cel mai tînăr studio regional al Societăţii Române de Radiodifuziune, este organizatorul cursei de biciclete de 8,6 km, ce va lua startul în cîteva minute. 8,6 km pentru 86 de ani de radiodifuziune în România! O manifestare ce reuneşte pe traseul reşiţean zeci de iubitori ai sportului pe două roţi, în frunte cu managerul studioului şi oficialităţi ale judeţului. La ora 12 va fi inaugurată staţia de autobuz din centrul municipiului de pe Bârzava, ce va purta, începînd de astăzi, numele postului public regional. Este prima din cele 9 staţii de autobuz similare din municipiile şi oraşele judeţului Caraş-Severin, dar şi din Municipiul Lugoj, acolo unde, Radio România Reşiţa are nu doar ascultători fideli, ci şi prieteni!
De 18 ani, Radio România Reşiţa întăreşte vocea Societăţii Române de radiodifuziune în întreg Banatul, dar şi în Valea Timocului, acolo unde românii au nevoie să asculte, nu-i aşa, Voci de acasă, crîmpeie de tradiţii şi spiritualitate românească.
Radio România Reşiţa este cea mai ascultată voce din Banat pentru că ştirile regionale, cultura şi muzica fac casă bună împreună pe 105,6 FM, acolo unde ascultătorul află primul informaţia care contează cu adevărat!
Radio România Reşiţa este postul care aduce în casele bănăţenilor imaginile sonore ale spectacolului naturii şi istoriei acestui colţ de ţară. Cascada Bigăr, prima cale ferată din România, morile cu ciutură de la Rudăria sau Muzeul locomotivelor cu abur, obiective unice prin frumuseţea şi valoarea lor, au fost aduse şi întipărite în conştiinţele ascultătorilor ca simboluri ale spaţiului dintre Mureş şi Dunăre, Tisa şi Munţii Banatului.
Forţa noastră este echipa noastră: mică, tînără şi dinamică, mereu conectată în actualitatea imediată, mereu performantă, mereu gata să-şi depăşească propriile limite, ca o adevărată echipă de Forţe Speciale a ştirilor de lîngă noi!
Cu toţii spunem astăzi, LMA Radio România şi dedicăm aniversării a 86 de ani de viaţă caravana ciclistă 8,6, care a avut loc în municipiul Reşiţa.