[VIDEO-AUDIO] Au trecut ani buni de când Reșița nu a mai reunit atâția performeri, actuali și foști, ai gimnasticii masculine românești
Articol editat de Cristina Corocan, 2 noiembrie 2019, 18:38 / actualizat: 2 noiembrie 2019, 23:15
Polivalenta reșițeană a reunit, după mult timp, actuali și foști performeri ai gimnasticii masculine, la Campionatul Național de juniori.
În sala polivalentă din municipiul de pe Bârzava au avut loc, timp de două zile, întrecerile Campionatului Național de gimnastică, rezervat juniorilor. În calitate de antrenori, arbitrii sau, pur și simplu, spectatori, i-am întâlnit pe multiplii medaliați olimpici, mondiali, europeni și naționali: Dan Grecu, Marian Drăgulescu, Marius Urzică, Ioan Suciu, Alin Jivan, Daniel Popescu.
Supervizorul tuturor a fost ”stăpânul inelelor”, Dan Grecu, cel care privește cu optimism spre viitor:
Marian Drăgulescu a arbitrat în finalele la sărituri, dar l-a și încurajat pe fiul său, Richard, participant în concurs. Am a dialogat cu Marian Drăgulescu, cel care a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020:
Triplu medaliat la Jocurile Olimpice, Marian Drăgulescu are nu mai puţin de opt medalii de aur la Campionatele Mondiale şi zece titluri europene. Este la a cincea prezență la Jocurile Olimpice, după cele de la Sydney, Atena, Beijing şi Rio.
Marius Urzică a oferit, la final de concurs, împreună cu fiul său un spectacol deosebit. În vârstă doar de câțiva ani, Urzică jr. a încântat asistența cu evoluția sa la sol, supervizat de pe margine de tatăl său și încurajat de cei prezenți.
Ioan Suciu, laureat cu bronz la Atena 2004 și cvadruplu campion european, a arbitrat finalele la bară, iar la cea de la sol l-am găsit pe reșițeanul Alin Jivan, în prezent anternor la CSA Steaua București:
Pentru câteva zile se află la Reșița, acasă, și gimnastul Daniel Popescu, medaliat la Jocurile Olimpice de la Atena. Daniel Popescu locuiește în prezent în Germania, unde concurează și antrenează la câteva cluburi:
Pentru CSS Reșița, Campionatele Naționale de Gimnastică Juniori s-au încheiat cu un bilanț de 13 medalii: 5 aur, 2 de argint și 6 de bronz, obținute de Robert Aioanei, Simion Felix, Alexandru Puiu, Richard Drăgulescu și Albert Ilie.
Toate gândurile de bine se îndreaptă și spre un alt component de bază al gimnasticii juvenile românești, reșițeanul Andrei Titi, cel care nu a putut să-și câștige medaliile meritate din cauza unei accidentari serioase la genunchi.
Concluzii la final de competiție a tras și antenorul Robert Bălan, unul dintre principalii organizatori:
Frații gemeni Burtanete: Gabriel și Robert, componenți ai lotului național de juniori, au dominat întrecerile la juniori I. Despre evoluția lor am vorbit chiar cu ei:
În concursul la individual compus la juniori III, nivelul II, medalia de aur a fost obținută de componentul Clubului Sportiv Școlar Reșița, Robert Aioanei, care ne-a declarat:
Tot la individual compus dar la juniori II, nivelul II Felix Simion de la CSS Reșița a obținut medalia de bronz.
Rezultatele din finalele pe aparate sunt următoarele:
În ansamblu această ediție a Campionatelor Naționale a fost una desfășurată în condiții optime, dar în prezența unui număr mic de spectatori, iubitori de sport care s-ar fi putut bucura de un adevărat spectacol al gimnasticii românești, chiar și în contextul acestor frământări intense legate de prezența internațională a gimnaștilor români la ora actuală.
sursa foto și video: Cristina Corocan