[FOTO] Ștefan Popa Popa s, premiat la Vatican
(Cornelia Vlaicu)
Articol editat de Mirabela Afronie, 10 octombrie 2014, 17:30 / actualizat: 11 octombrie 2014, 13:59
Ștefan Popa Popa s, cetățean de onoare al Caransebeșului, a avut o întâlnire cu primarul Marcel Vela. Artistul de renume mondial i-a prezentat în premieră trofeul obținut la Vatican în urmă cu câteva zile. Premiul se numeşte Palma d’oro (Palma de aur). Este unul dintre premiile foarte importante, care se acordă în lume, prin cele şase fundaţii ale Vaticanului. De organizare s-a ocupat Congregaţia Cavalerilor Cruciaţi, a declarat Ştefan Popa Popa’s.
Datorită talentului său incontestabil și muncii depuse pentru Vatican, prin realizarea portretelor de Papi, sfinţi şi alte personalităţi ale lumii catolice, Ştefan Popa Popa’s a fost răsplătit pentru efortul și talentul său. Palma d’oro este un premiu recunoscut în toată lumea, însă mai puțin în România, unde lumea uită de cultură și este imbecilizată de televiziuni spune Popa’s.
Menționăm că albumul Popa Popa’s, intitulat Papi Santi Illustri, a fost prezentat și la Caransebeș. În lucrare se regăsește, în fotocopie, un portret al Papei Benedict al VXI-lea, pe care artistul i l-a înmânat în original, personal Suveranului Pontif, care este expus permanent în prestigioasa Sală a Papilor din Basilica San Pietro de la Vatican.
Ştefan Popa Popa’s a devenit oficial artistul de curte al Vaticanului. El a primit comandă chiar de la Papă să ilustreze cele două albume, care au intrat în protocolul oficial al Înaltului Scaun. Albumele de lux cu portretele tuturor papilor s-au tipărit în serie limitată, numerotate de la 1 la 99. Unul dintre ele se regăsește și la Primăria Caransebeș.
Popa s mai deține un trofeu unic în Europa Premiul Mediterraneo Arte, care se acordă o dată la trei ani unor personalităţi ştiinţifice sau artistice, printre acestea se numără şi Rita Levi Montalcini, laureata Premiului Nobel pentru Fizică în 1986, sau celebrul tenor Luciano Pavarotti. Popa’s este primul român căruia i s-a decernat acest premiu, ca un omagiu pentru întreaga activitate artistică.
(Cornelia Vlaicu)