[FOTO] Un reșițean a securizat pârtiile de schi de la Jocurile Mondiale, rezervate sportivilor cu dizabilităţi intelectuale
În proba de alergare pe zăpadă, Petru-Iulian Coltor, în vârstă de 13 ani, a obţinut medalii de aur şi de bronz.
Articol editat de Cristina Corocan, 28 martie 2017, 11:23 / actualizat: 28 martie 2017, 12:31
În proba de alergare pe zăpadă, Petru-Iulian Coltor, în vârstă de 13 ani, a obţinut medalii de aur şi de bronz.
”A fost cea de a IV-a ediție a acestor Jocuri, desfășurate la nivel mondial, ce sunt organizate după specificul olimpiadelor, și este a 4-a oară când și România a fost prezentă. Este un eveniment sportiv dedicat persoanelor cu dizabilități intelectuale. S-a desfășurat în Austria, la Graz, Schladming şi Ramsau, considerat cel mai mare eveniment sportiv umanitar din lume din acest an. S-a concurat la mai multe discipline, românii fiind prezenți în probele de schi fond,alpin, patinaj și alergare pe zăpadă”, a spus Christian Voinescu.
Christian Voinescu este managerul clubului Freemotion Freemotion România din Alba Iulia, unde există unica secție de schi adaptat din țara noastră. Datorită experienței sale în domeniu a făcut parte din delegația României și la această importantă competiție internațională.
”Eu am fost invitat acolo datorită experienței mele în schiul adaptat. România are un cuvânt de spus în schiul alpin adaptat, iar eu am fost invitat să fac parte din comisiile tehnice. Am fost repartizat la partea de securitate a pârtiei. Lucrurile au fost pozitive și eu am avut foarte multe de învățat la fața locului. S-a lucrat la cel mai înalt nivel”, a concluzionat Christian Voinescu.
Sportivii, componenți ai Clubului din Alba Iulia participă de săptămâna viitoare, la Mallnitz,în Austria, la un cantonament comun cu cei din Cluj. Sezonul de iarnă pentru ei se va încheia, tot pe ghețarii din Austria, la finalul lunii viitoare.
Sportivii români cu dizabilităţi intelectuale au obţinut 21 de medalii, dintre care patru de aur, şase de argint şi 11 de bronz, la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics din Austria, competiţie încheiată la finalul săptămânii trecute.
Organizat pe modelul Jocurilor Olimpice clasice, evenimentul a reunit 2.700 de sportivi din 107 ţări. România a participat pentru a patra oară la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics.
Special Olympics este o mişcare globală care valorifică potenţialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilităţi intelectuale să fie acceptate şi implicate ca membri activi ai comunităţilor din care fac parte.
sursa foto: Special Olympics World Games 2017 , Freemotion Romania
Cristina Corocan