Cei 41 de angajaţi ai CJAS Caraş-Severin s-au alăturat protestelor declanşate la nivel naţional
La fel ca în toată țara şi cei 41 de angajaţi ai Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate din Caraş-Severin protestează, nemulțumiți că salariile lor nu au mai crescut din 2018. De joi, CJAS şi-a întrerupt şi activitatea de relaţii cu publicul pe o perioadă nedeterminată.
Articol editat de Daiana Rosca, 2 noiembrie 2023, 14:59
Angajaţii din sistemul medical sunt nemulţumiţi de faptul că factorii decidenţi nu găsesc soluţii pentru o salarizare decentă, a declarat pentru Radio Reşiţa preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Casele de Asigurări de Sănătate, Dan Anghel:
„Protestăm împotriva politicii de dispreț a Guvernului și a Parlamentului la adresa salariaților din Casa Națională de Asigurări de Sănătate și Casele de Asigurări de Sănătate Județene, inclusiv OPSNAJ. În această perioadă angajații nu vor lucra cu publicul, vor sta la birou că noi suntem la birou, să ne înţelegem e protest nu este grevă și așteptăm să fim convocați de decidenți pentru a rezolva doleanțele noastre. Deci în primul rând suntem nemulţumiţi de politica salarială din Casă, având în vedere că din 2018 noi n-am avut nicio mărire de salariu.
Şi vă dau câtva exemple, un salariu de consilier superior cu o vechime de 20 de ani este de 4.400 de lei net. Deci nu se poate ca un doctor sau un economist cu 20 de ani vechime sau jurist să fie încadrat pe acest salariu. Un brancardier, un infirmier noi nu avem nimic cu ei, bravo lor au 8.000 de lei salariu, chiar nu se mai poate.
Din cauza ordonanței care s-a dat de curând s-a ajuns la consecința migrării angajaților, a specialiștilor către alte domenii de activitate. La noi supraîncărcarea cu responsabilități a personalului a rămas şi avem un volum infernal de muncă. Au început acum să sune telefoanele, vedem cum decurg întâlnirile de mâine, de luni până vom sta cu decidenții la masă și vom vedea ce avem de făcut mai departe.
Noi regretăm profund neplăcerile create dar asta e ultima soluție care ne-a mai rămas!”
Sindicaliştii atrag atenţia că în ultimii 4 ani, instituţia a pierdut un sfert din angajaţi, cei mai mulţi au plecat din sistem din cauza nemulţumirilor salariale.
Nici la Reşiţa nu s-a lucrat cu publicul astăzi. Cei care s-au prezentat la ghişeu cu diverse probleme au găsit „lacătul pe uşă”.
Pâna la noi dispoziţii, zilnic în intervalul orar 8.30-17.00, angajaţii CJAS Caraş-Severin nu vor lucra cu publicul, atât în ceea ce priveşte relaţia directă prin ghişeu, cât şi în procesarea documentelor transmise prin poşta electronică.