[AUDIO] Spitalele din Reşiţa şi Timişoara oferă sprijin medical pentru persoanele rănite în războiul din Ucraina
Cel mai mare spital din judeţul Caraş-Severin pune la dispoziţia persoanelor rănite din Ucraina mai multe paturi amenajate în secţiile de Ortopedie şi Chirurgie Generală. Marcaţi de acest război, mai mulţi medici din spital s-au oferit voluntari și sunt dispuși să îngrijească ucrainienii cu diverse patologii, demonstrând din nou că personalul medical este solidar şi nu poate rămâne nepăsător în faţa problemelor grave din ţara vecină, ne-a declarat directorul medical, Comsin Librimir.
Articol editat de Daiana Rosca, 2 martie 2022, 20:00 / actualizat: 2 martie 2022, 21:27
Şi Spitalul Clinic Militar de Urgență “Dr. Victor Popescu” din Timișoara este pregătit pentru a primi răniți în orice moment. La nivelul spitalului au fost luate toate măsurile necesare în vederea asigurării, la nevoie, a asistenței medicale răniților. Activitatea medicală funcționează, zi de zi, pe echipe operatorii, astfel încât în orice moment să poată face faţă tuturor solicitărilor. Spitalul Militar Timișoara asigura asistență medicală chirurgicală răniților, având paturi disponibile și posibilitatea de a le suplimenta în funcție de dinamica numărului de pacienți sosiți.
Totodată, unitatea medicală are stocurile de medicamente și necesarul de materiale sanitare pentru a face față celor care solicită ajutor. De asemenea, în semn de solidaritate pentru răniții din Ucraina, la nivelul spitalului s-a făcut un apel pentru cei care doresc să doneze sânge de a se prezenta la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara, situat pe strada Martir Marius Ciopec 1. Programul de donare sânge este de luni până vineri, în intervalul orar 7:30-17:30.
Arhiva:RRR