[AUDIO] Noul şef al Salvamont Caraş-Severin, Cornel Galescu: Este nevoie de mai mulţi salvatori montani, dar trebuie să ţinem cont şi de buget
Alpinistul Cornel Galescu a fost numit pentru o perioadă de 4 luni, şeful Salvamontului din Caraş-Severin. El promite că în acest timp va încerca să dinamizeze şi să transforme pozitiv activitatea, mai ales că se apropie deschiderea sezonului turistic de iarnă.
Articol editat de Mirabela Afronie, 11 octombrie 2021, 12:38 / actualizat: 11 octombrie 2021, 16:36
Aș vrea cumva să mă asigur că există toate resursele atât financiare cât și cele umane pentru o bună funcționare a acestui serviciu, cu atât mai mult cu cât își începe activitatea înainte de sezonul rece. Se știe că activitatea salvamontiştilor este mult mai intensă în perioada de iarnă, cel puțin în județul Caraș-Severin, unde există cele două stațiuni – Muntele Mic și Semenic. Am preluat un compartiment cu tot cu cei nouă angajați care au statutul de salvator montan și în perioada imediat următoare, îmi propun să adaptez organigrama acestui serviciu la condițiile județului.
Starea legislativă mă obligă într-un fel să accept resursa umană și tehnică puse la dispoziție. Cu toate acestea, sunt convins că în scurta perioadă de conducere interimară voi reuși să trasez anumite direcții sănătoase, importante în contextul dezvoltării turistice a județului Caraș-Severin.
Cornel Galescu a mai declarat că în prezent este nevoie de mai mulţi salvatori montani. Salvamont Caraş-Severin funcţionează în prezent cu 9 salvatori montani, un număr insuficient. De asemenea compartimentul administrativ este nefuncţional, cele trei posturi sunt vacante însă nu se pot face angajări în perioada stării de alertă, prin urmare atribuţiile vor fi preluate de alţi angajaţi din cadrul Consiliului Judeţean Caraş-Severin.
Sunt pe deplin conștient de așteptările pe care consumatorul de outdoor le are din partea noului organism. De aceea, măsurile imediate conduc în direcția îmbunătățirii imaginii și în cea legată de reducerea timpilor de intervenție în situații critice. Deloc de neglijat … efortul depus pentru consolidarea spiritului de echipă. Doresc iubitorilor de natură o cât mai rară interferență cu serviciile noastre! În cel mai bun caz, doar pe linie informativă. Relaxati-vă inteligent!