[AUDIO] Nereguli grave la secţiile ATI din Caraş-Severin
Pompierii din Caraş-Severin verifică, de câteva zile, secțiile de terapie intensivă ale Spitalelor din Reşiţa şi Caransebeş.
Articol editat de Sebastian Dragomir, 15 octombrie 2021, 05:55 / actualizat: 15 octombrie 2021, 10:14
Controalele au loc din trei în trei ore, spune locotenent colonelul George Cozariuc, comandantul de la ISU Semenic. În ambele unităţi au fost constatate nereguli, dar cele mai grave sunt la Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa. Acestea pot pune în pericol viaţa pacienţilor.
„Ușile de la saloane sunt subdimensionate şi nu permit evacuarea pacienților, cu paturile aferente. Nu sunt suficiente prize independende aferente unui pat, ţevile de refulare de la hidranţi sunt neconforme, iar spitalul nu are un Serviciu Privat pentru Situații de Urgență, aşa cum prevede legea. În plus, accesul autospecialelor de intervenție și salvare de la înălțime, la una dintre fațadele clădirii, în zona Secției ATI, nu este posibil din cauza unor copaci și a mașinilor parcate. Spitalul a primit trei avertismente și o amendă în valoare de 2.500 de lei.
Nici la Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş lucrurile nu sunt mai bune.
„Clădirea nu are autorizaţie de securitate la incendiu şi nu au fost începute demersurile privind constituirea Serviciului Privat pentru Situații de Urgență. Instalația de hidranți de incendiu interiori este nefuncțională: hidranții sunt neechipați, nu sunt verificați periodic, iar apa nu are presiune suficientă. Exploatarea instalațiilor electrice se face cu improvizații (cabluri suspendate, becuri suspendate de conductori electrici, conductori electrici neizolați în doze de legătură fără capac). De asemenea, accesul autospecialei de intervenție și salvare de la înălțime, la una dintre fațade, nu este posibil din cauza unor copaci și a unor materiale de construcții depozitate. Unitatea medicală a fost sancţionată cu patru avertismente și o amendă în cuantum de 500 de lei”.
Lt col George Cozariuc a mai spus că verificările au scopul de a sprijini conducerea unităților spitalicești în luarea deciziilor necesare pentru diminuarea riscului de producere a unor situații de urgență.