Ascultă Radio România Reșița Live

Iarna s-a instalat în vestul ţării. Află care sunt drumurile cu probleme

zapada-resita

Primii fulgi de nea nu au creat deocamdată probleme în vestul ţării.

Miercuri, 27 noiembrie 2013

Ora 21.00

La această oră, mai ninge slab în vestul ţării. Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române, în prezent nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă din cauza vremii nefavorabile sau a unor evenimente rutiere, nici probleme majore de fluenţă a traficului rutier.

Iarna s-a instalat în vestul ţării. Află care sunt drumurile cu probleme

Articol editat de Mirabela Afronie, 27 noiembrie 2013, 21:00

Primii fulgi de nea nu au creat deocamdată probleme în vestul ţării.

Miercuri, 27 noiembrie 2013

Ora 21.00

La această oră, mai ninge slab în vestul ţării. Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române, în prezent nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă din cauza vremii nefavorabile sau a unor evenimente rutiere, nici probleme majore de fluenţă a traficului rutier.

De asemenea, secţiile regionale de poliţie transporturi nu au semnalat probleme referitoare la traficul feroviar şi nici aeroporturi sau porturi maritime ori fluviale închise.

Ora 17.00

La această oră, ninge pe arii extinse în vestul ţării. Pe anumite porţiuni de drum, stratul de zăpadă poate atinge 4 centimetri. Este cazul sectoarelor Valea Cernei – Cerna Sat şi Valea Cernei – Băile Herculane din Caraş-Severin, dar şi pe raza localităţii Câmpu lui Neag din Hunedoara. În rest, carosabilul este umed. De la prânz până această oră, pe drumurile din vestul ţării, s-a acţionat cu 6 autoutilaje şi s-au răspândit 16 tone de material antiderapant.

Ora 12.30

Prima ninsoare nu a creat probleme pe Aeroportul Internaţional Timişoara, unde nicio cursă nu este întârziată din cauza vremii. În cazul în care vremea o va impune, 12 utilaje sunt pregătite să intervină pentru deszăpezirea pistei. De asemenea, pe stoc există material necesar pentru intervenţii la suprafeţele de mişcare. La nivelul Aeroportului Internaţional Timişoara funcţionează deja un Comitet de deszăpezire care gestionează activitatea de curăţare a pistelor şi de degivrare a aeronavelor.

Ora 12.00

Codul galben de ninsoare şi viscol a fost prelungit. În vestul şi sudul Olteniei şi sudul Munteniei va continua să ningă până la ora 21.00. În sudul Banatului şi în celelalte judeţe ale Munteniei mai sunt posibile ninsori slabe. Cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 10 litri pe metru pătrat şi se va depune strat proaspăt de zăpadă. În sudul Banatului şi în celelalte judeţe ale Munteniei, inclusiv în zona municipiului Bucureşti, mai sunt posibile ninsori slabe. Vântul va sufla în regiunile estice şi sud-estice cu viteze de până la 65 de km/oră. La noapte, vor fi temperaturi negative în toată ţara, iar în estul Transilvaniei va fi ger, înregistrându-se valori de sub minus -10 grade.

Ora 11.30

Vestul ţării se află până la ora 14.00 sub cod galben de viscol şi ninsori. Cu toate acestea, nu există drumuri închise sau tronsoane cu circulaţie restricţionată din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Regionala Banat-Timişioara a CNANDR a acţionat în această dimineaţă cu 13 utilaje şi s-au împrăştiat 84 de tone de material antiderapant.

Carosabil cu zăpadă:

DN 66A km 35+000-47+000, Câmpu lui Neag (HD) – 4 cm
DN 66A km 88+000-109+308, Valea Cernei-Cerna Sat (CS) – 1-2 cm
DN 67D km 76+830-108+390, Valea Cernei -Băile Herculane (CS), umed cu porţiuni de zăpadă <1 cm

Ora 11.00

Pe drumurile naţionale din vestul ţării nu sunt semnalate tronsoane cu circulaţia întreruptă din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Se circulă, însă, în condiţii de iarnă pe mai multe drumuri din judeţele Caraş-Severin, Timiş, Hunedoara şi Mehedinţi. Pe unele artere rutiere, stratul de zăpadă amestecată cu material antiderapant măsoară între 1 şi 2 centimetri. Pe DN57 Orşova – Moldova Nouă, la km 40, în localitatea Dubova din judeţul Mehedinţi, din cauza căderilor de pietre de pe versant, se circulă îngreunat, pe un fir, alternativ, în ambele sensuri, informează Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române. Centrul Infotrafic a precizat că nu sunt semnalate probleme în traficul feroviar şi nu există aeroporturi sau porturi maritime sau fluviale închise.

Poliţiştii reamintesc că pe suprafeţele acoperite cu gheaţă, zăpadă sau polei este obligatoriu să se circule cu autovehicule echipate cu anvelope de iarnă. Neîndeplinirea acestei condiţii legale constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 720 de lei la 1.600 de lei şi cu reţinerea certificatului de înmatriculare.

Ora 06.00

Pe drumurile naţionale din zona de vest a ţării se circulă în condiţii de iarnă. La această oră nu sunt drumuri închise din cauza căderilor de zăpadă, dar carosabilul este acoperit cu un strat de zăpadă de până la 1 cm. Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi – sucursala Banat Timişoara informează că s-a acţionat toată noaptea cu utilajele din dotare şi s-a împrăştiat material antiderapant pe toate drumurile naţionale din judeţele Caraş-Severin, Timiş, Arad şi Hunedoara.

Marţi, 26 noiembrie 2013

Ora 20.00

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România informează participanţii la trafic că, la această oră, se înregistrează precipitaţii sub formă de ninsoare în judeţele Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Mehedinţi, Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Prahova, Buzău, Giurgiu, Ilfov şi în municipiul Bucureşti. Temperaturile din ţară se situează în jurul valorii de îngheţ şi vor mai scădea uşor în următoarele ore.

Ora 18.00

Potrivit Direcţiei Naţionale de Drumuri şi Poduri, carosabilul este uscat în judeţul Timiş. În celelalte regiuni din vest, carosabilul este umed. Singurul tronson cu zăpadă este DN 66 A din judeţul Hunedoara, unde se găsesc depuneri de zăpadă de 1 centimetru.

Ora 14.00

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România informează participanţii la trafic că se înregistrează precipitaţii sub formă de ninsoare în judeţele Caraş-Severin, Olt, Braşov, Harghita, Suceava, Teleorman, precum şi în zonele de munte din judeţele Vâlcea şi Gorj. Temperaturile în aceste zone se menţin încă pozitive, dar vor scădea accentuat, cu valori de până la 5 C sub mediile climatologice din această perioadă.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România roagă participanţii la trafic să respecte restricţiile în zonele respective şi să colaboreze cu autorităţile pentru a evita blocajele în trafic. Şoferii sunt sfătuiţi să nu plece la drum fără a avea autoturismele echipate corespunzător pentru condiţiile de iarnă (anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, combustibil, pături, săculeţ cu material antiderapant, alimente, apă, etc.).

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă, la numerele de telefon 021.9360, 021.264.33.33, 021.264.33.34, TEL VERDE 0800.80.9360, sau de pe pagina de web a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, www.cnadnr.ro/Situaţia Drumurilor Naţionale.

Ora 13.00

Judeţele Timiş, Caraş-Severin şi Hunedoara intră în această seară de la ora 20.00, sub atenţionare de cod galben de ninsori şi viscol. Avertizarea este valabilă până mâine la ora 14.00. Potrivit meteorologilor, va ninge pe arii extinse în Caraş-Severin şi local în Timiş şi Hunedoara. Cantităţile de precipitaţii vor depăşi izolat, mai ales în zonele de deal şi munte, 15-20 de litri pe metru pătrat, iar stratul de zăpadă depus va fi mai consistent.

Ora 11.00

Zăpada s-a prins şi pe DN 66A, în apropierea localităţii hunedorene Câmpu lui Neag. Deoarece stratul măsoară 5 cm, angajaţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara au acţionat în această dimineaţă cu 3 autoutilaje, fiind răspândite 11 tone de material antiderapant.

Ora 09.00

Pe drumurile naţionale din vestul ţării se circulă bine la această oră. Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara informează că s-a acţionat cu 16 autoutilaje şi s-au răspândit 60 de tone de material antiderapant. Singurul drum unde există zăpadă pe carosabil este DN 57B între localităţile Oraviţa şi Anina, stratul măsurând 1 cm.

Autorităţile locale din vestul ţării spun că sunt pregătite pentru iarnă.

REŞIŢA

15 utilaje de deszăpezire şi 124 de oameni, acesta este efectivul pregătit de Primăria Municipiului Reşiţa pentru sezonul rece 2013 – 2014. În stoc se află 1.200 de tone de nisip şi 250 de tone de sare, iar în funcţie de necesităţi, cantităţile pot fi suplimentate. De asemenea, la nivelul Direcţiei pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local se asigură, de la începutul acestei săptămâni, serviciul de permanenţă.

CARANSEBEŞ

Administraţia locală din Caransebeş aşteaptă liniştită prima zăpadă. În momentul de faţă există un stoc de 180 de mc de nisip şi 18 tone de sare, însă aprovizionarea continuă treptat, în funcţie de înrăutăţirea vremii.  De asemenea, Primăria Caransebeş a investit 140.000 de lei într-un camion de împrăştiere a materialului antiderapant, un răspânditor manual şi o lamă pentru zăpadă ataşabilă la camion.

TIMIŞOARA

Primăria Timişioara este pregătită pentru intervenţiile de deszăpezire. Municipiul a fost împărţit în 6 sectoare, care cuprind 423 de străzi – aproape dublu faţă de anul trecut, iar deszăpezirea este asigurată de doi operatori. Şoferii sunt avertizaţi că vor fi amendaţi dacă staţionează pe traseele utilajelor de deszăpezire şi împiedică ori îngreunează activitatea lor. La Timişoara vor funcţiona două dispecerate pentru situaţii de urgenţă, unul la Poliţia Locală şi unul la Primărie.

ARAD

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, promite că municipiul nu va fi luat prin surprindere, nici în acest an, de venirea zăpezii. Pentru deszăpezire sunt pregătite 111 utilaje, între care 17 pluguri, 6 autospeciale pentru distribuirea clorurii de calciu şi 9 autospeciale pentru distribuirea materialului antiderapant. Edilul a precizat însă că utilajele vor interveni doar când zăpada are o grosime de minimum 5 cm. În ceea ce priveşte poleiul, se va acţiona cu clorură de sodiu, nu cu sare, pentru că aceasta distruge drumurile.

Toamna se numără…virozele!
Prim Plan luni, 12 octombrie 2015, 06:49

Toamna se numără…virozele!

Numărul virozelor respiratorii este în creştere de la o săptămână la alta. Schimbările bruşte de temperatură, atmosfera apăsătoare şi un...

Toamna se numără…virozele!
Oamenii care fac diferenţa: Voluntarii!
Prim Plan marți, 15 septembrie 2015, 05:45

Oamenii care fac diferenţa: Voluntarii!

Tinerii din Caraş-Severin nu mai sunt interesaţi de voluntariat. În ziua de astăzi, mai puţin de 20% practică voluntariatul. Conform...

Oamenii care fac diferenţa: Voluntarii!
[FOTO] Murăturile ne ard la buzunar!
Prim Plan vineri, 11 septembrie 2015, 05:40

[FOTO] Murăturile ne ard la buzunar!

S-a dat startul sezonului murăturilor! Gospodinele au pornit în goana pentru provizii de iarnă prin pieţe şi supermarketuri. Pentru că a fost...

[FOTO] Murăturile ne ard la buzunar!
Şi pacienţii au drepturi, nu doar obligaţii!
Prim Plan marți, 8 septembrie 2015, 05:45

Şi pacienţii au drepturi, nu doar obligaţii!

Pacienţii au drepturi! Dacă nu şi le cunosc, aceştia au la dispoziţie o linie telefonică gratuită dar şi un site pentru a se informa asupra...

Şi pacienţii au drepturi, nu doar obligaţii!
Prim Plan duminică, 23 august 2015, 10:17

„Istoria îşi bate joc de cei care nu o cunosc, repetându-se” Nicolae Iorga!

Înlăturarea lui Ion Antonescu de la conducerea României generează mari semne de întrebare şi controverse. Ce s-a întâmplat pe 23 August şi...

„Istoria îşi bate joc de cei care nu o cunosc, repetându-se” Nicolae Iorga!
Prim Plan marți, 18 august 2015, 05:54

Atenţie la alimentele pe care le consumaţi!

Medicii se confruntă tot timpul anului cu cazuri de intoxicaţii şi toxiinfecţii alimentare, însă vara se înregistrează cele mai multe cazuri,...

Atenţie la alimentele pe care le consumaţi!
Prim Plan joi, 2 iulie 2015, 05:40

O piele sănătoasă e mai frumoasă!

Prevenția înseamnă înțelepciune!  Când vorbim de sănătate știm că este mult mai înțelept şi mai ieftin să prevenim o afecțiune decât...

O piele sănătoasă e mai frumoasă!
Prim Plan luni, 15 iunie 2015, 05:19

Tot românul s-a născut doctor!

În ziua de azi, românii merg la medic doar când leacurile băbeşti, tratamentul după ureche sau medicamente luate de capul lor din farmacie nu...

Tot românul s-a născut doctor!