Supraviețuitorii crizei economice au fost premiați de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timişoara
Articol editat de Mirabela Afronie, 14 noiembrie 2013, 16:25 / actualizat: 15 noiembrie 2013, 23:04
Într-un decor de poveste, Topul Firmelor din Timiș a început cu discursul directorului Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timişoara, Georgică Cornu, care a ținut să precizeze că Topul Firmelor este cel mai important eveniment economic din vestul țării. Eugen Dogariu, prefectul județului Timiș a spus că România a înregistrat cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană și le-a mulțumit societăților economice pentru tot ce fac, pentru că dau oamenilor salarii și ajută la dezvoltarea județului Timiș. Titu Bojin, președintele Consiliului Județean Timiș a continuat cu laudele și a afirmat că în ciuda crizei, oamenii de afaceri au dat dovadă de profesionalism și au reușit să aibă profituri record.
Primarul Timișoarei Nicolae Robu a vorbit despre o economie puternică și sănătoasă, a afirmat că va sprijini în continuare firmele, la fel cum a făcut-o și până acum. În prezent, societățile din Timișoara beneficiază de reduceri la taxe și impozite, chiar și de 100%. În încheiere a ținut să anunțe publicul, unul foarte numeros, peste 1.000 de persoane, că nu va mări niciun fel de taxe în 2014.
Radio România Reșița ca de fiecare dată este alături de comunitate. O echipă alcătuită din Oana Glăvan Cenan, Dan Agache, Mirabela Afronie, în frunte cu redactorul șef Laura Sgaverdea este prezentă la Topul Firmelor, unde au stat de vorbă cu managerii, majoritatea fiind ascultători ai Radio România Reșița și mai mult apreciază producțiile noastre editoriale.
Organizat de 20 ani, Topul Firmelor a devenit cartea de vizita a succesului şi performanţei în afaceri, iar evenimentul care îl marchează a devenit unul de referinţă pentru comunitatea de afaceri din vestul ţării. Realizat conform unei metodologii unice şi unitare pe plan naţional, clasamentul pentru Timiş a cuantificat rezultatele a 6.172 de firme care au îndeplinit criteriile de eligibilitate, din totalul celor 27.960 care au depus bilanţul contabil pentru exerciţiul financiar 2012. Dintre acestea, 1.036 de firme au reuşit să se claseze pe locurile I, II şi III, în 6 domenii de activitate, 251 grupe şi 5 categorii de mărime.
Un număr de 88 de firme care s-au clasat pe primele trei locuri în ultimii trei ani au fost recompensate cu Distincţia de Excelenţă, iar 105 firme care s-au clasat pe primele trei locuri în ultimii cinci ani au fost distinse cu Trofeul de Excelenţă. Zece firme au fost recompensate cu Diplome pentru excelenţă în activitatea de promovare a produselor şi serviciilor româneşti pe pieţele internaţionale, în cadrul Topului Exportatorilor. Unităţile de cercetare şi învăţământ şi unităţile de producţie care au dovedit un înalt grad de creativitate în domeniul lor de activitate, în baza datelor puse la dispoziţie de OSIM Bucureşti, au primit Trofeul Creativităţii. Aflat la cea de-a 5-a ediţie, Topul Instituţiilor de Învăţământ Superior, realizat pe două categorii – universităţi de cercetare avansată şi educaţie şi universităţi de cercetare ştiinţifică şi educaţie, consfinţeşte locul şi rolul pe care universităţile timişene le deţin în elita învăţământului academic românesc.
Cei peste 700 de participanţi la eveniment, s-au bucurat de momente artistice de excepţie: muzică ambientală cu cvartet de coarde şi un recital extraordinar cu Marcel Pavel.