Atenţie la alimentele pe care le consumaţi!
Articol editat de Daiana Rosca, 18 august 2015, 05:54
Medicii se confruntă tot timpul anului cu cazuri de intoxicaţii şi toxiinfecţii alimentare, însă vara se înregistrează cele mai multe cazuri, căldura favorizând degradarea alimentelor. Atenţia acordată produselor comestibile şi a bauturilor cumparate de la vânzătorii ambulanţi trebuie sporită, deoarece se pot strecura şi alimente expirate printre cele în termen de valabilitate sau din cauza condiţiilor improprii de depozitare, acestea se degradează chiar şi înainte de termen.
În urma consumării unor astfel de alimente, apare pericolulul intoxicaţiilor si toxiinfecţiilor alimentare, maladii infectioase provocate de ingerarea unui aliment cu agenţi patogeni: bacterii, virusuri, paraziţi. De multe ori, alimentele problemă nu au doar o victima, ci grupuri. De exemplu zeci de oameni au ajuns în ultima perioadă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa greaţă, dureri abdominale, vomă, diaree apoasă sau cu sange, dureri de cap, febra, oboseală fizică. La majoritatea pacienţilor, aceste semne dispar a doua zi, însă există şi cazuri grave cand acestea se prelungesc sau chiar intervine decesul. Însă de foarte multe ori sănătatea stă în mâna noastră. De aceea masurile de profilaxie sunt obligatorii.
Dumneavoastră cât de atenţi sunteţi la alimentele pe care le consumaţi?