[FOTO] In memoriam:Mălina Olinescu, 9 ani decând a devenit un Înger ce își învaţă zborul frânt mult prea devreme…
Era zămislită din fragilitatea şi muzicalitatea nefiresc de frumoase ale unei stări ce se numea viaţă… purta hamul poverii unui talent deosebit , cânta şi încânta publicul cu gingăşia unei voci ce te apropia de sufletul său… din păcate, destinul a fost unul mult prea viclean şi a smuls-o dintre noi mult prea devreme, iar acum când o căutăm o vedem într-un Înger ce își învaţă zborul frânt mult prea devreme…
Articol editat de Radio Resita, 12 decembrie 2020, 17:57
„Ea era frumoasă ca umbra unei idei” este versul ce poate înfășoară scurta trecere pământeană a unei fete deosebite din a cărei voce ne-au rămas sentimentele cântecelor sale, Mălina Olinescu.
Regretata artistă s-a născut pe data de 29 ianuarie 1974, la București și a plecat să cânte pentru Îngeri la vârsta de 37 de ani, pe 12 decembrie 2011.
Provenea dintr-o famile de artiști, mama, Doina Spătaru, cântăreață consacrată și rudă cu solistul Dan Spătaru, iar tatăl, Boris Olinescu, un actor apreciat în anii 1960. Mălina a iubit muzica și a început să cânte încă de la vârsta de 5 ani, participând apoi la numeroase festivaluri împreună cu corul școlii gimnaziale. A absolvit Liceul de Filologie „Iulia Hașdeu”.
La fel ca şi în cazul tatălui său, moartea Mălinei Olinescu a fost învăluită în mister şi a dat naştere multor speculaţii.
Începând cu anul 1993, după terminarea liceului, Mălina, a cântat în programele unor cluburi din București.În 1995 a participat la Festivalul de muzică ușoară Aurelian Andreescu, secțiunea interpretare, unde câștigă premiul I. În anul 1996, a făcut parte dintr-o echipă de cântăreți talentați, numită „Școala Vedetelor”, într-un show de televiziune foarte apreciat și urmărit, împreună cu care solista a realizat și numeroase concerte în întreaga țară. Această perioadă a fost pentru cântăreață rampa de lansare în lumea muzicală și șansa ei de a câștiga un public din toate categoriile de vârstă.
Tot în 1996 a participat la Festivalul de muzică ușoară de la Mamaia, unde a obținut premiul III la secțiunea „Interpretare”. În 1997, în cadrul aceluiași festival, a obținut împreună cu compozitorul Adrian Romcescu, premiul I la secțiunea „Șlagăre”, cu melodia „Mi-e dor de tine”. De altfel, 1997 a fost un an încununat de succese pentru cântăreață, aceasta câștigând și premiul I la secțiunea „Interpretare” a Festivalului Cerbul de Aur.
În 1998, împreună cu Adrian Romcescu, a câștigat Selecția Națională Eurovision și a reprezentat România la Birmingham, în Anglia, cu melodia Eu cred, clasându-se pe locul 22 din 25, cu șase puncte. Tot în același an a câștigat și premiul al III-lea, împreună cu colegul și compozitorul Adrian Despot, la secțiunea „Creație” a Festivalului Mamaia, cu piesa „Pot să zbor”.
În 2000 a moderat alături de Petre Magdin emisiunea „Întâlnirea de la miezul nopții”, TVR.
Mălina Olinescu a fost învinsă de o soartă nedreaptă în noaptea de duminică spre luni, la vârsta de 37 de ani. S-a sinucis, aruncându-se de la etajul șase al blocului în care locuia, în zona Gării de Nord din București.
Își doarme somnul de veci în Cimitirul Sfânta Vineri din București.
Mălina Olinescu ne-a lăsat, acum 9 ani, fragilitatea sufletului său și mistuitoarea sa voce în cântecele inconfundabile a căror muzicalitate poartă freamătul unor Îngeri ce își caută zborul frânt mult prea devreme…
Fie-i amintirea veșnică!
În această seară, ora 21, la emisiunea Romantica, vom dedica un medalion muzical, „In memoriam, Mălina Olinescu”!
Anca Bica Bălălău