[FOTO] „Singuri, dar împreună” cu Mihai Eminescu, în această seară, pe frecvențele Radio România Reșița
Motto:„De aproape două mii de ani ni se predică să ne iubim, iar noi ne sfâșiem.” Mihai Eminescu
Articol editat de Radio Resita, 15 iunie 2017, 17:06
Radio România Reșița este radioul oamenilor. Din respect pentru toți ascultătorii noștri, vă propun în fiecare emisiune un subiect pentru dezbatere sau intalnirea cu un invitat special. Astazi il comemoram pe Mihai Eminescu.
„Recitindu-l pe Eminescu ne reîntoarcem, ca într-un dulce somn, la noi acasă.”
Mihai Eminescu s-a născut pe 15 ianuarie 1850 la Botoşani și s-a stins din viaţă, în condiţii dubioase şi interpretate diferit, acum 128 de ani pe 15 iunie 1889 la ora 3 dimineața, în casa de sănătate a doctorului Şuţu, la vârsta de 39 de ani. A fost înmormîntat la Bucureşti, în cimitirul Bellu, iar sicriul a fost dus pe umeri de patru elevi de la Şcoala Normală de Institutori.
Eminescu a fost, este şi va fi ultimul poet romantic năzuind necontenit spre un plan de viaţă superior etic şi artistic, căutậnd cu patos adevărul şi refuzậnd consecvent compromisul. Cu Mihai Eminescu – „omul deplin al culturii românești” – se naște literatura poetică română sub auspiciile geniului lui și forma limbii naționale, care și-a găsit în poet cea mai frumoasă înfăptuire până astăzi, și va fi punctul de plecare pentru toată dezvoltarea viitoare a veșmântului cugetării românești.
„Recitindu-l pe Eminescu ne reîntoarcem, ca într-un dulce somn, la noi acasă,” spunea Mircea Eliade.
La numerele de telefon 0255.20.60.61 sau 0255.20.60.62 puteți transmite un gând despre Luceafărul poeziei româneşti.
Pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 0315.04.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio România Reşiţa.
Epilog:„Citește! Citind mereu, creierul tău va deveni un laborator de idei și imagini, din care vei întocmi înțelesul și filosofia vieții. ”Mihai Eminescu
Anca Bica Bălălău