[FOTO] Claudiu Ionel Pasăre este invitatul emisiunii „Între noi.Rămâne între noi”
Radio România este radioul oamenilor şi promovează valoarea. Din acest motiv şi din respect pentru toţi ascultătorii aducem pe calea undelor în casele şi sufletele voastre, oameni de valoare, a căror menire este aceea de-a înălţa cultura şi spiritul poporului român.Împreună cu ascultătorii și invitații noștri ne pregătim de anul Marii Uniri -2018, când se împlinesc 100 de ani.
Articol editat de Radio Resita, 14 noiembrie 2017, 15:57 / actualizat: 14 noiembrie 2017, 18:01
Unirea de la 1 decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal al istoriei României şi totodată realizarea unui deziderat al locuitorilor graniţelor vechii Dacii, unirea Transilvaniei cu România. Ziua de 1 decembrie a devenit după evenimentele din decembrie 1989 Ziua Naţională a României.
„Unirea este singura temelie statornică a edificiului viitorului nostru, fără dânsa, ce se va clădi se va clădi pe nisip”, mărturisea Dimitrie C. Brătianu.
Despre importanța Actului Marii Uniri, despre omagiul pe care trebuie să-l dăruim eroilor neamului și despre datoria noastră de a duce mai departe idealurile și gloria neamului românesc, în această seară cu Claudiu Ionel Pasăre, invitatul emisiunii „Între noi. Rămâne între noi”.
La numrelele de telefon 0255.20.60.61 sau 0255206062 vă așteptăm cu întrebări și mărturisiri despre marea sărbătoare națională-Centenerul Unirii.
Claudiu Ionel Pasăre s-a născut la data de 3 ianuarie 1980, la Reşiţa.După absolvirea Liceului Teoretic „Traian Vuia”, a urmat cursurile Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Administrative din cadrul Universităţii Creştine „Dimitrie Cantemir”.
Pasionat de cariera militară, a urmat două programe de masterat, unul în cadrul Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul” şi unul în cadrul Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I” – Facultatea de Comandă şi Stat Major. După absolvirea cursurilor Şcolii Doctorale, a început să împărtăşească şi altora din cunoştinţele acumulate prin participarea la numeroase sesiuni de comunicări ştiinţifice naţionale şi internaţionale unde a susţinut peste 40 de lucrări de specialitate.
Este autor al volulmului „NATO-transformare şi noi provocări” (Editura Academiei Naţionale de Informaţii, tipografia Mirton, Timişoara, 2012) şi co-autor al volumului „Ultimul secol de conflicte în Balcani?” (Editura şi tipografia Academiei Naţionale de Informaţii”Mihai Viteazul” – Bucureşti).
La numai 24 de ani a fost ales cel mai tânăr consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Reşiţa.
Din punct de vedere profesional, a fost consilier în cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, purtător de cuvânt şi consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin, şef de birou senatorial, iar în ultimii și-a servit ţara sub drapel.
Rămâneți pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.
Anca Bica Bălălău