[FOTO]Familia pictorilor iconari Cornelia și Matei Schinteie, de la ora 22:15, la Boema!
Anca Bica Bălălău
Articol editat de Radio Resita, 13 septembrie 2017, 18:44 / actualizat: 19 septembrie 2017, 13:29
Matei SCHINTEIE şi Maria-Kornelia SCHINTEIE aniversează astăzi două evenimente importante alături de ascultătorii Radio România Reșița, dar au și o frumoasă poveste de viață, planuri de viitor și multă sensibilitate creatoare.
Lucrările lor le puteţi vedea în biserici, mânăstiri şi schituri de pe tot cuprinsul ţării
Matei s-a născut în Anina, județul Caraș Severin, în 1968, iar soția sa, Kornelia, a văzut lumina zilei în 1976, în stațiunea Covasna. Matei Schinteie a pictat de mic, având, la maturitate, expoziții personale. De asemenea, s-a ocupat de teatru, la Casă de Cultură din Anina și de film – regie, montaj, actorie – la Cineclubul local. A încercat și să dea la IATC (cum se chemă UNATC-ul de atunci), dar s-a retras, alegând muzica. În 1991 Matei a cunoscut-o pe Kornelia. S-au căsătorit în 1992. Au făcut muzică, deși visul lui Matei era să ajungă să trăiască din cealaltă pasiune a sa, pictura.
Matei SCHINTEIE şi Maria-Kornelia SCHINTEIE au deschis în anul 2000 propriul Atelier de pictură icoane la comandă în Staţiunea Covasna. De atunci au pictat icoane pentru creştinii din toată ţara, iar prin ortodocşii români şi turiştii străini, lucrările lor au ajuns şi pe alte meridiane-Australia, Danemarca, Serbia, Ungaria, Germania, Austria, Elveţia, Franţa, Belgia, Olanda, Irlanda, Spania, Anglia, Canada, U.S.A, Bolivia, Brazilia, Noua Zeelandă, Afganistan, etc. Lucrările lor le puteţi vedea în biserici, mânăstiri şi schituri de pe tot cuprinsul ţării, în casele creştinilor şi în chiliile multor monahi şi monahii pentru Slava Lui Dumnezeu şi mântuirea oamenilor.
Rămâneți pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.
Anca Bica Bălălău