Distanţa şi frontierele nu pot distruge prieteniile adevărate
Plecat din România, în 1983, reşiţeanul Heinz Kuchar nu şi-a uitat locurile natale şi nici oraşul unde s-a născut. Este unul din cei doi vicepreşedinţi ai comunităţii etnicilor stabiliţi în Germania şi ţine o permanent legătură cu prietenii din Reşiţa şi cu administraţia locală.
Articol editat de Caruntu Marius, 14 octombrie 2021, 12:42
În vara acestui an, împreună cu un oficial din oraşul german Karlsruhe a intermediat o întâlnire la Primăria din Reşiţa pentru discuţii privind proiectul introducerii trenului, alimentat cu hidrogen, pe relaţia Reşiţa-Timişoara. În zona Karlsruhe acest tip de transport este utilizat de mai mulţi ani cu rezultate foarte bune.
Din păcate, întâlnirile anuale pe care asociaţia etnicilor germani le organizează în ţara de adopţie, nu au mai fost organizate în ultimii doi ani.
„Restricţiile impuse de pandemia cu Sars-Cov-2 au fost motivele pentru care s-a luat această hotărâre. Anul acesta, în programul manifestărilor era planificată o expoziţie fotografică cu prilejul celor 250 de ani de industrie la Reşiţa. Mulţi dintre noi, am fost parte a efortului industrial din acest oraş. Noi şi părinţii noştrii am lucrat în uzinele Reşiţei şi am vrut să marcăm acest eveniment şi în Germania. O parte din materialul fotografic ce urma să fie prezentat l-am fi primit de la Iancsi Mato, fiul regretatului Ioan Mato. Din păcate, a trebuit să anulăm întâlnirea. Pericolul de infectare cu Sars- Cov- 2 era prea mare şi nu am vrut să riscăm sănătatea membrilor noştrii„, spune Heinz Kuchar.