Tort sufleu cu piersici
Tortul este desertul central al multor evenimente festive. Pregătirea și decorarea unui tort este întotdeauna un subiect de preocupare specială a cofetarilor. La urma urmei un tort trebuie să fie nu numai delicios, ci și frumos, deoarece este coroana unei seri festive.
Articol editat de Radio Resita, 19 decembrie 2024, 06:00
Tort sufleu cu piersici
Este un sufleu delicat, piersici suculente și pandișpan de ciocolată dulce. Cred că v-am convins că este un tort grozav. Prin urmare, pregătirea unui tort cu sufleu nu este atât de dificilă pe cât crezi.
Pentru a face prăjitura vom pregăti un aluat simplu fără ouă. Sufleul este, de asemenea, ușor de făcut: luați smântână (cu 15-20% grăsime), zahăr și gelatină. Alege piersici dulci și suculente. Puteți decora tortul sufleu cu piersici finit cu ciocolată rasă sau nuci.
Ingrediente necesare:
– 200 de gr de făină
– 800 de gr de smântână
– 50 de gr de ciocolată
– 30 de gr de gelatina
– 3 linguri de cacao
– un praf de sare
– 300 de gr de zahăr
– 50 de ml de ulei de floarea soarelui
– 250 de ml de apă
– 10 gr de praf de copt
– două linguri de suc de lamaie
– piersici sau nectarine.
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Să începem cu aluatul. Se amestecă apa, zahărul, uleiul și sucul de lămâie. Separat se cerne făina, se amestecă împreună cu cacao, se adaugă sare și praful de copt. Se bate totul până la omogenizare.
Se toarnă aluatul în formă și coaceți timp de 30 de minute. Apoi lăsați tortul să se răcească.
Acum puteți face sufleul. Bateți smântâna cu zahărul până se dizolvă complet.
Se hidratează gelatina în 250 ml de apa, se încinge la foc mic până se dizolva complet, dar nu trebuie să fiarbă. Apoi turnați gelatina în smântâna cu zahăr și amestecați.
Spălați piersicile sau nectarinele și tăiați-le felii.
Tăiați partea superioară a blatului la mai puțin de jumătate din grosime.
Puneți tortul înapoi în tavă după ce îl tapetați cu folie termică sau cu hârtie pergament. Așezați piersicile uniform în jurul și înăuntru cercului. Se toarnă sufleul deasupra.
Se acoperă cu folie alimentară și se dă la frigider să se întarească. Va dura aproximativ două ore.
Puteți decora tortul de sufleu cu piersici după gust.
Serviți și vă bucurați, dar să nu uitați că dulciurile se consumă cu responsabilitate, nu cu regularitate.
Daniel Babun
Foto youtube