Ascultă Radio România Reșița Live

Tort de căpșuni

În fiecare zi de joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.
Tort de căpșuni delicios de dulce, foarte simplu de făcut și foarte pitoresc vă propun spre îndulcire. Este desertul potrivit pentru toate ocaziile. Tortul de căpșuni este un desert făcut cu biscuiți uscați și cremă de mascarpone. Este un desert care nu necesită coacere, trebuie consumat rece și este bogat în căpșuni.

Tort de căpșuni

Articol editat de Radio Resita, 4 aprilie 2024, 07:05

Ingrediente pentru blat:

  • 40 de biscuiți
  • 250 de ml de lapte
  • 250 de gr de căpșuni
  • două linguri de zahăr pudră vanilat
  • un pahar de limoncello
  • coaja rasă de la o lămâie
  • gelatină

Pentru cremă:

  • 500 de gr de mascarpone
  • 400 de ml de smântână lichidă

Pentru decor:

  • 15 căpșuni
  • zahăr pudră

Tapetați o tavă pătrată cu margini detașabile cu hârtie de copt. Acoperiți baza cratiței cu biscuiți înmuiați în lapte la temperatura camerei. Puneți gelatina în apă rece pentru cel puțin 5 minute.
Cu telul sau cu un mixer planetar bateți smântâna și mascarpone până se obține o cremă groasă. Se adaugă coaja rasă de lămâie.
Se stoarce gelatina și se dizolvă în 50 de ml de lapte călduț și se toarnă în cremă, amestecând de jos în sus pentru păstrarea aerului. Puneți crema într-un recipient, dar rezervați puțină. Distribuiți uniform crema peste biscuiți.
Acum adăugăm deasupra cremei căpșunile feliate și asezonate cu zahăr pudră și limoncello. Repetați această operațiune, biscuiți, cremă și felii subțiri de căpșuni. Apoi puneți un al treilea strat de biscuiți înmuiați în lapte deasupra celui de-al doilea strat de căpșuni.
Acoperiți al treilea strat de biscuiți cu cremă și, folosind o spatulă, nivelați bine. Puneți crema rămasă într-o pungă cu duză și nervuri și decorați doar marginile suprafeței cu vârfuri de cremă. Puneți tortul să se odihnească la frigider pentru cel puțin 4 ore sau mai bine peste noapte.
Scoateți tortul din formă și decorați partea centrală a suprafeței tortului cu căpșuni tăiate în jumătate. Se presară cu zahăr pudră și frunze de mentă cine dorește. Tortul este gata pentru a fi savurat.

În fiecare zi de joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.
Tort de căpșuni delicios de dulce, foarte simplu de făcut și foarte pitoresc vă propun spre îndulcire. Este desertul potrivit pentru toate ocaziile. Tortul de căpșuni este un desert făcut cu biscuiți uscați și cremă de mascarpone. Este un desert care nu necesită coacere, trebuie consumat rece și este bogat în căpșuni.

Ingrediente pentru blat:
– 40 de biscuiți
– 250 de ml de lapte
– 250 de gr de căpșuni
– două linguri de zahăr pudră vanilat
– un pahar de limoncello
– coaja rasă de la o lămâie
– gelatină

Pentru cremă:
– 500 de gr de mascarpone
– 400 de ml de smântână lichidă

Pentru decor:
– 15 căpșuni
– zahăr pudră

Tapetați o tavă pătrată cu margini detașabile cu hârtie de copt. Acoperiți baza cratiței cu biscuiți înmuiați în lapte la temperatura camerei. Puneți gelatina în apă rece pentru cel puțin 5 minute.
Cu telul sau cu un mixer planetar bateți smântâna și mascarpone până se obține o cremă groasă. Se adaugă coaja rasă de lămâie.
Se stoarce gelatina și se dizolvă în 50 de ml de lapte călduț și se toarnă în cremă, amestecând de jos în sus pentru păstrarea aerului. Puneți crema într-un recipient, dar rezervați puțină. Distribuiți uniform crema peste biscuiți.
Acum adăugăm deasupra cremei căpșunile feliate și asezonate cu zahăr pudră și limoncello. Repetați această operațiune, biscuiți, cremă și felii subțiri de căpșuni. Apoi puneți un al treilea strat de biscuiți înmuiați în lapte deasupra celui de-al doilea strat de căpșuni.
Acoperiți al treilea strat de biscuiți cu cremă și, folosind o spatulă, nivelați bine. Puneți crema rămasă într-o pungă cu duză și nervuri și decorați doar marginile suprafeței cu vârfuri de cremă. Puneți tortul să se odihnească la frigider pentru cel puțin 4 ore sau mai bine peste noapte.
Scoateți tortul din formă și decorați partea centrală a suprafeței tortului cu căpșuni tăiate în jumătate. Se presară cu zahăr pudră și frunze de mentă cine dorește. Tortul este gata pentru a fi savurat.

Daniel Babun

Etichete:
Tort cu lapte condensat
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 2 ianuarie 2025, 09:00

Tort cu lapte condensat

Astăzi, ca în fiecare joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.Tortul este desertul central al multor...

Tort cu lapte condensat
Preparate tradiționale în prima zi a anului
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 1 ianuarie 2025, 09:00

Preparate tradiționale în prima zi a anului

Astăzi nu ajungem în Orientul Mijlociu pentru că vom colinda prin unele bucătării ale lumii să aflăm cu ce se delectează oamenii din alte...

Preparate tradiționale în prima zi a anului
Krautsuppe
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 31 decembrie 2024, 09:00

Krautsuppe

Marțea mergeam de regulă prin bucătăriile continentului american. Astăzi, fiind ultima zi din 2024 iar la noapte petrecem de Revelion vă spun...

Krautsuppe
Paste Bucatini cu carne de iepure
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 30 decembrie 2024, 09:00

Paste Bucatini cu carne de iepure

Insula Procida, alături de Ischia și de mult mai cunoscuta Capri fac parte din nestematele Golfului Napoli.Bucataria din Procida și Ischia sunt...

Paste Bucatini cu carne de iepure
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 29 decembrie 2024, 06:00

Prânzul de duminică: supă de dovlecel, cartofi cu carne tocată și roșii și clătite de ciocolată cu kefir

A sta la masă cu familia duminica și a lua împreună prânzul este pentru mulți o mică sărbătoare, în care relațiile de familie se...

Prânzul de duminică: supă de dovlecel, cartofi cu carne tocată și roșii și clătite de ciocolată cu kefir
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 28 decembrie 2024, 09:00

Pisto Manchego

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid și echilibrat.Dieta mediteraneană...

Pisto Manchego
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 27 decembrie 2024, 09:45

Lohikeito

Carnea de pește este una dintre cele mai sănătoase pentru om. Vitaminele și mineralele, sursele importante de acizi grași sănătoși și...

Lohikeito
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 23 decembrie 2024, 05:30

Biscuiți Bussola din Burano

Burano este o insula care face parte din Italia fiind în laguna Veneției. Este una dintre cele mai frumoase și mai cunoscute insule, situată la 7...

Biscuiți Bussola din Burano