Ascultă Radio România Reșița Live

Tigaie cremoasă de curcan cu roșii

În a doua zi a săptămânii vizităm gastronomic câte o țară din America de Nord, de Sud sau Centrală. Astăzi vă invit să descoperim împreună aromele statului Ohio.
Grâul a pătruns mai târziu pe solurile bogate din Ohio, așa că pâinea de grâu a rămas un lux. În primăvara anului 1788, o companie a plantat primii cartofi, napi, dovleci, porumb, dovlecei, pepeni, fasole și castraveți.

Tigaie cremoasă de curcan cu roșii

Articol editat de Radio Resita, 5 decembrie 2023, 08:47

Vă recomand din bucătăria statului Ohio – Tigaie cremoasă de curcan cu roșii. Sunt necesare:

– 4 bucăți de piept de curcan dezosat și fără piele
– două linguri de ulei de măsline extravirgin
– două linguri de pastă de roșii
– o cană de smântână grasă
– jumătate de cană de parmezan
– o cutie de piure de roșii
– o linguriță de semințe de fenicul
– 3 căței de usturoi, tocati
– jumătate de linguriță de fulgi de ardei roșu, opțional
– șase frunze de varză fără nervuri
– un sfert de cană de frunze de busuioc, feliate subțiri
– sare și piper proaspăt râșnit.

Într-o tigaie mare pusă la foc mediu încingem uleiul de măsline. Condimentăm carnea cu sare și piper. Așezăm piepții de curcan în tigaie și îi rumenim aproximativ 5 minute. Întoarcem carnea și o prăjim la fel, pe cealaltă parte. Scoatem carnea și o lăsăm deoparte.

În aceeași tigaie, adăugăm pasta de roșii, usturoiul, semințele de fenicul și fulgii de ardei roșu și gătim unul sau două minute. Punem piureul de roșii și frunzele rupte de varză și lăsăm pe foc până se înmoaie frunzele. Acum amestecăm smântâna grasă cu jumătate din cantitatea de parmezan și turnăm în compoziție.

Reglăm gustul cu sare și piper și adăugăm piepții de curcan  înapoi în tigaie. Se mai lasa pe foc până când temperatura interioara a cărnurilor ajunge la 165- 170 de grade Celsius, măsurată cu un termometru pentru gătit. Se servește deasupra cu busuioc proaspăt și parmezanul rămas. Poftă bună și să aveți parte numai de bine.

Daniel Babun

(wikipedia)

Orez cu pui, vinete, ardei dulce și roșii în stil mediteranean
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 11 ianuarie 2025, 10:28

Orez cu pui, vinete, ardei dulce și roșii în stil mediteranean

Gătește sănătos în stil mediteranean! Descoperă o rețetă rapidă de orez cu pui, vinete, ardei și legume, perfectă pentru un prânz...

Orez cu pui, vinete, ardei dulce și roșii în stil mediteranean
Tort leneș cu miere și smântână
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 9 ianuarie 2025, 07:35

Tort leneș cu miere și smântână

Ca în fiecare joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.Tortul este desertul central al multor evenimente...

Tort leneș cu miere și smântână
Pui Halal
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 8 ianuarie 2025, 08:35

Pui Halal

Miercurea, se știe, că descoperim rețete din Orientul Mijlociu sau Orientul Apropiat, cum i se mai spune. Bucătăria din Orientul Mijlociu este...

Pui Halal
Carne la cuptor în stil franțuzesc
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 7 ianuarie 2025, 08:26

Carne la cuptor în stil franțuzesc

Am deosebita plăcere și onoare să urez pe frecvențele Radio Reșița La Mulți Ani tuturor celor care poartă numele Sf. Ioan Botezătorul....

Carne la cuptor în stil franțuzesc
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 6 ianuarie 2025, 08:22

Cacciucco

Elba este o insulă în Marea Mediterană, aparținând regiunii italiene Toscana și se află la circa 20 km de coasta Grosseto. Este cea mai mare...

Cacciucco
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 5 ianuarie 2025, 07:08

Prânzul de duminică: supă cremă de champignon și ficat înăbușit cu smântână, morcovi și ceapă

A sta la masă cu familia duminica și a lua împreună prânzul este pentru mulți o mică sărbătoare, în care relațiile de familie se...

Prânzul de duminică: supă cremă de champignon și ficat înăbușit cu smântână, morcovi și ceapă
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 4 ianuarie 2025, 07:00

Sandvișuri calde cu ton

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid și echilibrat.Dieta mediteraneană...

Sandvișuri calde cu ton
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 3 ianuarie 2025, 06:00

Pilaf cu fructe de mare

În fiecare zi de vineri vă prezint o rețetă în care se regăsesc peștii de apă dulce, sărată sau fructele de mare.Carnea de pește este una...

Pilaf cu fructe de mare