Ascultă Radio România Reșița Live

Tas Kebab

Ziua de miercuri am dedicat-o fastuoaselor, delicioaselor și fabuloaselor preparate ale Orientului Mijlociu. Deoarece nu am mai fost prin strălucitoarea bucătărie a Turciei de săptămâni bune vă propun pentru această zi de marți să poposim și să simțim aromele Anatoliei.
Bucătăria abundentă a Anatoliei a inspirat de-a lungul secolelor multe civilizații.
Pentru a face cel mai bun tas kebab, cu siguranță trebuie să folosiți carne de vită cu grăsime medie. Un alt ingredient care dă aromă adevăratului tas kebab sunt cartofii prăjiți.  Dacă înmuiați cartofii în apă cu lămâie și sare timp de aproximativ 1 oră, apoi îi uscați și îi prăjiți, cartofii nu vor absorbi ulei și nu vor strica gustul kebabului.
Dacă doriți, puteți omite făina, care va îngroșa apa și obțineți consistență doar cu amidonul din cartofi. Puteți folosi ceapă roșie după ce o dați pe răzătoare.

Tas Kebab

Articol editat de Valentina Adam, 8 noiembrie 2023, 07:52

Să ne apucăm de treabă. Folosim pentru Tas Kebab:
– 800 de grame de cuburi de carne de vițel
– o lingură de ulei de floarea soarelui
– două linguri de unt
– o ceapă de mărime medie
– 3 căței de usturoi
– o lingură de făină
– o lingură de pastă de roșii
– 2 cartofi de mărime medie
– un morcov potrivit
– câteva boabe de piper
– 3 pahare de apă fierbinte
– sare după gust

Punem la încins într-o cratiță o lingură de ulei și două de unt. Adăugăm cuburile de vită și le rumenim până carnea își eliberează zeama. Acum vine rândul să poposească în cratiță ceapa rasă și cățeii de usturoi tocați fin. Continuăm prăjirea alături de carne.
În această etapă, opțional, adăugăm o lingură de făină pe care o prăjim aproximativ 3 minute.

Stingem cu pasta de tomate și amestecăm să nu avem cocoloașe în vas. Reglăm gustul de sare. Ajung în cratiță cartoful și morcovul tăiați cuburi. Punem piperul și apa fierbinte.
Gătim cu capacul pus, la foc mic timp de aproximativ 30 de minute. Serviți imediat carnea și legumele cu bulionul care s-a transformat într-un sos gros.

Poftă bună și să aveți parte numai de bine! 

Daniel Babun

Etichete:
Prânzul de duminică: supă de conopidă cu bile de brânză, carne de vită Bourguignon și clătite de ciocolată cu kefir
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 15 decembrie 2024, 06:08

Prânzul de duminică: supă de conopidă cu bile de brânză, carne de vită Bourguignon și clătite de ciocolată cu kefir

A sta la masă cu familia duminica și a lua împreună prânzul este pentru mulți o mică sărbătoare, în care relațiile de familie se...

Prânzul de duminică: supă de conopidă cu bile de brânză, carne de vită Bourguignon și clătite de ciocolată cu kefir
Orez sicilian de conopidă
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 14 decembrie 2024, 06:03

Orez sicilian de conopidă

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid și echilibrat. Dieta mediteraneană...

Orez sicilian de conopidă
Jeleu de pește
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 13 decembrie 2024, 06:00

Jeleu de pește

În fiecare zi de vineri vă prezint o rețetă în care se regăsesc peștii de apă dulce, sărată sau fructele de mare.Carnea de pește este una...

Jeleu de pește
Prânzul de duminică: ciorbă de pui cu brânză topită și șnițel Jaeger în sos și smântână
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 8 decembrie 2024, 06:33

Prânzul de duminică: ciorbă de pui cu brânză topită și șnițel Jaeger în sos și smântână

A sta la masă cu familia, duminica, și a lua împreună prânzul este pentru mulți o mică sărbătoare, în care relațiile de familie se...

Prânzul de duminică: ciorbă de pui cu brânză topită și șnițel Jaeger în sos și smântână
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 3 decembrie 2024, 09:00

Rețetă din bucătăria americană: Saltenas

Așa cum am procedat în fiecare săptămână, marțea  traversăm Atlanticul și ne oprim în America de Nord, America Centrală sau America...

Rețetă din bucătăria americană: Saltenas
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 30 noiembrie 2024, 10:41

Pui copt în sos cremos de spanac

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid și echilibrat.Dieta mediteraneană...

Pui copt în sos cremos de spanac
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 24 noiembrie 2024, 07:00

Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac, conopidă la tigaie cu chorizo și migdale, plăcintă rapidă cu brânză fără blat

A sta la masă cu familia, duminica, și a lua împreună prânzul este pentru mulți o mică sărbătoare, în care relațiile de familie se...

Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac, conopidă la tigaie cu chorizo și migdale, plăcintă rapidă cu brânză fără blat
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 23 noiembrie 2024, 07:30

Ribollita toscana cu fasole

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid și echilibrat.Dieta mediteraneană are o...

Ribollita toscana cu fasole