Ascultă Radio România Reșița Live

Spaghetti Frittata

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid, și echilibrat inspirat de rețetele țărilor riverane Mării Mediterane.

Spaghetti Frittata

Articol editat de Radio Resita, 8 iunie 2024, 09:16

Dieta mediteraneană are o valoare recunoscută care combină gustul, sănătatea și cultura alimentară. Se încearcă implementarea unui proiect ca Dieta Mediteraneeană să devină Dietă Planetară.
Bucătăria mediteraneană este echilibrul perfect între plăcere și sănătate. De altfel, fără a se limita la mâncare și delicatese, oamenii reușesc să-și mențină silueta, sănătatea, să fie activi și de succes. Secretul principal constă în calitatea produselor și procesarea acestora. Aproape întregul procent de grăsime din dieta meniului mediteranean provine din uleiul de măsline, care nu numai că are un efect benefic asupra organismului, dar ajută și la absorbția și dezvăluirea beneficiilor sale multor altor produse.

Spaghetti Frittata vă propun pentru astăzi.
Este un mod creativ de a folosi resturile de spaghete gătite. Puteți să încercați chiar să le amestecați cu ouă pentru o omletă italiană.

Ingrediente necesare:
– un pachet de spaghete din grâu integral
– 4 linguri de ulei de măsline extravirgin
– 3 cepe medii, tocate
– 4 ouă mari
– o jumătate de cană de lapte degresat
– treisfert de cană de parmezan proaspăt ras
– două linguri de pătrunjel proaspăt tocat
– două linguri de busuioc proaspăt tocat
– sare și piper proaspăt măcinat
– opțional o roșie, tăiată cubulețe.

Gătiți spaghetele într-o oală mare cu apă clocotită până când se înmoaie, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurgeți apa. Săriți peste acest pas dacă folosiți spaghete rămase.
Între timp, încălziți la foc mediu uleiul într-o tigaie mare, care rezistă la cuptor. Adăugați ceapa și gătiți, amestecând din când în când, până devine translucidă. Se transferă într-un bol și se lasă să se răcească puțin. Ștergeți tigaia.
Bateți ouăle și laptele într-un castron mare. Se amestecă ceapa, parmezanul, pătrunjelul, busuiocul, sare și piper și  se adaugă spaghetele.
Ungeți bine tigaia de gătit și puneți-o la foc mediu. Se toarnă amestecul de ouă și se distribuie uniform în tigaie. Gătiți până când partea inferioară este aurie, răsturnând ocazional tigaia pentru a asigura o gătire uniformă, până la 5 minute.
Puneți un platou mare peste tavă, prindeți platoul și tava cu mănuși și întoarceți cu grijă. Ridicați tava și ungeți-o din nou. Glisați Frittata înapoi în tigaie și gătiți până când fundul devine auriu. Repetați operațiunea de punere a Frittatei pe platou. Ornați cu roșii, dacă doriți.
Poftă bună și să aveți parte numai de bine!

Daniel Babun

(eatingwell.com)

Etichete:
Rețetă europeană: Bragioli maltez
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 18 noiembrie 2024, 07:16

Rețetă europeană: Bragioli maltez

Bine v-am găsit pe frecvențele Radio Reșița. Așa cum bine știți în fiecare zi de luni vă dezvălui câte o rețetă din gastronomia...

Rețetă europeană: Bragioli maltez
Prânzul de duminică: ciorbă țărănească, papricaș cu ciuperci și mămăligă și prăjitură din mălai cu lapte
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 17 noiembrie 2024, 09:44

Prânzul de duminică: ciorbă țărănească, papricaș cu ciuperci și mămăligă și prăjitură din mălai cu lapte

Felul de debut al prânzului de Duminică, dacă nu începeți cu aperitive, este o ciorbă țărănească. Folosim:– 300 de gr de carne de...

Prânzul de duminică: ciorbă țărănească, papricaș cu ciuperci și mămăligă și prăjitură din mălai cu lapte
Pui cu boia, ardei și iaurt
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 16 noiembrie 2024, 09:33

Pui cu boia, ardei și iaurt

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid, și echilibrat inspirat de rețetele...

Pui cu boia, ardei și iaurt
Tort cu ciocolată albă, migdale și zmeură
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 14 noiembrie 2024, 07:34

Tort cu ciocolată albă, migdale și zmeură

În fiecare zi de joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor. Pentru astăzi am pregătit Tort cu ciocolată...

Tort cu ciocolată albă, migdale și zmeură
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 13 noiembrie 2024, 07:28

Rețetă Orientul Mijlociu- Nargisi Kofta

Ziua de miercuri am dedicat-o fastuoaselor, delicioaselor și fabuloaselor preparate ale Orientului Mijlociu. Pentru astăzi vă invit la o scurtă...

Rețetă Orientul Mijlociu- Nargisi Kofta
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 10 noiembrie 2024, 09:00

Prânzul de duminică: ciorbă de conopidă, costițe de porc și tăiței cu pesmet

Rubrica de duminică este dedicată mâncărurilor românești. Îmi face o deosebită plăcere să descopăr vechi rețete din bucătăriile...

Prânzul de duminică: ciorbă de conopidă, costițe de porc și tăiței cu pesmet
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 9 noiembrie 2024, 08:29

Salată mediteraneană cu macrou

Dieta mediteraneană are o valoare recunoscută care combină gustul, sănătatea și cultura alimentară.Rețetele mediteraneene includ alimente...

Salată mediteraneană cu macrou
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 7 noiembrie 2024, 09:11

Tort cu mousse de dovleac

În fiecare joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.Tortul este desertul central al multor evenimente...

Tort cu mousse de dovleac