Schnuppi Gra-Hack
Țările europene au preparte culinare care pot să satisfacă cele mai rafinate gusturi. Savoarea rețetelor italiene, rafinamentul celor franțuzești, eleganța celor germane, să dau doar trei exemple, fac din Europa o destinație pentru cei care apreciază arta culinară. Diversitatea ingredientelor face să difere rețetele, dar au și multe atribute comune.
Astăzi continui să vorbesc despre bucătăria Principatului Liechtenstein.
Articol editat de Radio Resita, 15 aprilie 2024, 07:19
Schnuppi Gra-Hack sau caserolă cu carne tocată, cartofi și brânză este preparatul din Principatul Liechtenstein pe care vi-l prezint.
Pentru gătit sunt necesare următoarele ingrediente:
– 10 cartofi
– 200 de ml de smântână grasă
– o ceapă
– 150 de gr de bacon
– 400 de gr de carne tocată
– un cățel mare de usturoi
– o legătură de pătrunjel
– câte 50 de gr de brânză Gruyere și Parmezan
– sare, piper negru proaspăt râșnit și chili, după gust.
Se spune că această caserolă delicioasă a fost creată din întâmplare de un bucătar pe nume Schnuppi căruia i s-a făcut foame acasă și a făcut o percheziție în frigider. Așa a rezultat preparatul.
Mai întâi curățați cartofii de coajă și tăiații în felii foarte subtiri.
Curățați și tăiați ceapa și prăjiți-o într-o tigaie. Tăiați slănina în bucăți mici și adăugați-o și pe ea în tigaie. Rămâne puțin să se rumenească și apoi se adaugă carnea tocată. Aceasta se prăjește. Se condimentează cu sare, piper și puțin chili. Tăiați usturoiul în felii și puneți-l și pe el.
Când amestecul tocat este gata, adăugați toate ingredientele într-o tavă de copt, în următoarea ordine: jumătate din amestecul tocat, cartofi, smântână, piper, brânza Gruyere și jumătate de buchet de pătrunjel tocat. Peste se pune restul de amestec tocat, cartofi, smântână, sare, chili, restul de pătrunjel și Parmezanul. Se dă la cuptor pentru o oră.
Poftă bună și bucurați-vă de ce preparați!
Daniel Babun