Ascultă Radio România Reșița Live

Schnuppi Gra-Hack

Țările europene au preparte culinare care pot să satisfacă cele mai rafinate gusturi. Savoarea rețetelor italiene, rafinamentul  celor franțuzești, eleganța celor germane, să dau doar trei exemple, fac din Europa o destinație pentru cei care apreciază arta culinară. Diversitatea ingredientelor face să difere rețetele, dar au și multe atribute comune.
Astăzi continui să vorbesc despre bucătăria Principatului Liechtenstein.  

Schnuppi Gra-Hack

Articol editat de Radio Resita, 15 aprilie 2024, 07:19

Schnuppi Gra-Hack sau caserolă cu carne tocată, cartofi și brânză este preparatul din Principatul Liechtenstein pe care vi-l prezint.

Pentru gătit sunt necesare următoarele ingrediente:
– 10 cartofi
– 200 de ml de smântână grasă
– o ceapă
– 150 de gr de bacon
– 400 de gr de carne tocată
– un cățel mare de usturoi
– o legătură de pătrunjel
– câte 50 de gr de brânză Gruyere și Parmezan
– sare, piper negru proaspăt râșnit și chili, după gust.

Se spune că această caserolă delicioasă a fost creată din întâmplare de un bucătar pe nume Schnuppi căruia i s-a făcut foame acasă și a făcut o percheziție în frigider. Așa a rezultat preparatul.

Mai întâi curățați cartofii de coajă și tăiații în felii foarte subtiri.
Curățați și tăiați ceapa și prăjiți-o într-o tigaie. Tăiați slănina în bucăți mici și adăugați-o și pe ea în tigaie. Rămâne puțin să se rumenească și apoi se adaugă carnea tocată. Aceasta se prăjește. Se condimentează cu sare, piper și puțin chili. Tăiați usturoiul în felii și puneți-l și pe el.

Când amestecul tocat este gata, adăugați toate ingredientele într-o tavă de copt, în următoarea ordine: jumătate din amestecul tocat, cartofi, smântână, piper, brânza Gruyere și jumătate de buchet de pătrunjel tocat. Peste se pune restul de amestec tocat, cartofi, smântână, sare, chili,  restul de pătrunjel și Parmezanul. Se dă la cuptor pentru o oră.

Poftă bună și bucurați-vă de ce preparați!

Daniel Babun

Etichete:
Carne la cuptor în stil franțuzesc
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 7 ianuarie 2025, 08:26

Carne la cuptor în stil franțuzesc

Am deosebita plăcere și onoare să urez pe frecvențele Radio Reșița La Mulți Ani tuturor celor care poartă numele Sf. Ioan Botezătorul....

Carne la cuptor în stil franțuzesc
Cacciucco
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 6 ianuarie 2025, 08:22

Cacciucco

Elba este o insulă în Marea Mediterană, aparținând regiunii italiene Toscana și se află la circa 20 km de coasta Grosseto. Este cea mai mare...

Cacciucco
Prânzul de duminică: supă cremă de champignon și ficat înăbușit cu smântână, morcovi și ceapă
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 5 ianuarie 2025, 07:08

Prânzul de duminică: supă cremă de champignon și ficat înăbușit cu smântână, morcovi și ceapă

A sta la masă cu familia duminica și a lua împreună prânzul este pentru mulți o mică sărbătoare, în care relațiile de familie se...

Prânzul de duminică: supă cremă de champignon și ficat înăbușit cu smântână, morcovi și ceapă
Sandvișuri calde cu ton
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 4 ianuarie 2025, 07:00

Sandvișuri calde cu ton

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid și echilibrat.Dieta mediteraneană...

Sandvișuri calde cu ton
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 3 ianuarie 2025, 06:00

Pilaf cu fructe de mare

În fiecare zi de vineri vă prezint o rețetă în care se regăsesc peștii de apă dulce, sărată sau fructele de mare.Carnea de pește este una...

Pilaf cu fructe de mare
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 2 ianuarie 2025, 09:00

Tort cu lapte condensat

Astăzi, ca în fiecare joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.Tortul este desertul central al multor...

Tort cu lapte condensat
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 1 ianuarie 2025, 09:00

Preparate tradiționale în prima zi a anului

Astăzi nu ajungem în Orientul Mijlociu pentru că vom colinda prin unele bucătării ale lumii să aflăm cu ce se delectează oamenii din alte...

Preparate tradiționale în prima zi a anului
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 31 decembrie 2024, 09:00

Krautsuppe

Marțea mergeam de regulă prin bucătăriile continentului american. Astăzi, fiind ultima zi din 2024 iar la noapte petrecem de Revelion vă spun...

Krautsuppe