Ascultă Radio România Reșița Live

Sandvișuri calde cu ton

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid și echilibrat.
Dieta mediteraneană deține recordul pentru cel mai sănătos stil de alimentație dintre cele peste 40 de regimuri alimentare răspândite în întreaga lume. Meritul constă în capacitatea sa, acum recunoscută în mod unic, de a promova longevitatea și de a preveni o serie de boli cronice netransmisibile, în special de a reduce riscul de boli cardiovasculare și de diabet zaharat.
Pentru mine, gătitul este libertate: libertatea de a încerca noi arome, libertatea de a asambla ingrediente contrastante.

Sandvișuri calde cu ton

Articol editat de Radio Resita, 4 ianuarie 2025, 07:00

Vă propun Sandvișuri calde cu ton. Se iau:
240 de gr ton în ulei de măsline
– 8 felii de pâine
– 160 de gr Cheddar sau Emmental
– o tulpină de Apio
– un sfert de buchet de pătrunjel
– o roșie tare
– un sfert de ceapă roșie
– 3 linguri de maioneză
– o lingură de muștar
– 30 de gr de unt
– sare și piper.

Tocați mărunt Apio, ceapa și pătrunjelul și puneți-le într-un castron. Adăugați tonul scurs, maioneza și muștarul și amestecați bine cu o furculiță. Condimentați cu sare și piper.
Folosiți o răzătoare cu găuri mari pentru a rade brânza. Tăiați roșia în felii subțiri, ungeți cu unt o parte a feliilor de pâine și puneți-le pe o foaie de hârtie pergament cu partea cu unt în jos.

Încălziți o tigaie mare antiaderentă și prăjiți feliile de pâine cu partea cu unt în jos. Puneți peste ele puțină brânză, amestecul de ton, feliile de roșii și din nou brânză. La final puneți cele patru felii de pâine rămase, asigurându-vă că partea cu unt este orientată în sus.
Așezați ușor sandvișurile în tigaie. Se rumenesc bine mai întâi pe o parte și apoi pe cealaltă. Apăsați ușor cu o spatulă până când brânza se topește. După ce sunt gata, tăiați în jumătate și serviți imediat.
Bucurați-vă de ceea ce puneți pe masă. Poftă bună!

Daniel Babun

(riomare.ro)

Cacciucco
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 6 ianuarie 2025, 08:22

Cacciucco

Elba este o insulă în Marea Mediterană, aparținând regiunii italiene Toscana și se află la circa 20 km de coasta Grosseto. Este cea mai mare...

Cacciucco
Prânzul de duminică: supă cremă de champignon și ficat înăbușit cu smântână, morcovi și ceapă
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 5 ianuarie 2025, 07:08

Prânzul de duminică: supă cremă de champignon și ficat înăbușit cu smântână, morcovi și ceapă

A sta la masă cu familia duminica și a lua împreună prânzul este pentru mulți o mică sărbătoare, în care relațiile de familie se...

Prânzul de duminică: supă cremă de champignon și ficat înăbușit cu smântână, morcovi și ceapă
Pilaf cu fructe de mare
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 3 ianuarie 2025, 06:00

Pilaf cu fructe de mare

În fiecare zi de vineri vă prezint o rețetă în care se regăsesc peștii de apă dulce, sărată sau fructele de mare.Carnea de pește este una...

Pilaf cu fructe de mare
Tort cu lapte condensat
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 2 ianuarie 2025, 09:00

Tort cu lapte condensat

Astăzi, ca în fiecare joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.Tortul este desertul central al multor...

Tort cu lapte condensat
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 1 ianuarie 2025, 09:00

Preparate tradiționale în prima zi a anului

Astăzi nu ajungem în Orientul Mijlociu pentru că vom colinda prin unele bucătării ale lumii să aflăm cu ce se delectează oamenii din alte...

Preparate tradiționale în prima zi a anului
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 31 decembrie 2024, 09:00

Krautsuppe

Marțea mergeam de regulă prin bucătăriile continentului american. Astăzi, fiind ultima zi din 2024 iar la noapte petrecem de Revelion vă spun...

Krautsuppe
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 30 decembrie 2024, 09:00

Paste Bucatini cu carne de iepure

Insula Procida, alături de Ischia și de mult mai cunoscuta Capri fac parte din nestematele Golfului Napoli.Bucataria din Procida și Ischia sunt...

Paste Bucatini cu carne de iepure
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 29 decembrie 2024, 06:00

Prânzul de duminică: supă de dovlecel, cartofi cu carne tocată și roșii și clătite de ciocolată cu kefir

A sta la masă cu familia duminica și a lua împreună prânzul este pentru mulți o mică sărbătoare, în care relațiile de familie se...

Prânzul de duminică: supă de dovlecel, cartofi cu carne tocată și roșii și clătite de ciocolată cu kefir