Salată mediteraneană cu macrou
Dieta mediteraneană are o valoare recunoscută care combină gustul, sănătatea și cultura alimentară.
Rețetele mediteraneene includ alimente vibrante care sunt bogate în legume, fructe, leguminoase, proteine slabe și grăsimi sănătoase, adică uleiul de măsline. Se pune accent pe ingredientele pe bază de plante, iar aceste mâncăruri ușoare și sănătoase vă vor face să vă simțiți foarte bine.
Marea majoritate a preparatelor mediteraneene sunt sau au fost inspirate de mâncăruri italiene. Există multe rețete pe care astăzi le considerăm tradiționale și care s-au născut în urma lipsei sau înlocuirii ingredientelor. Pentru mine, gătitul este libertate: libertatea de a încerca noi arome, libertatea de a asambla ingrediente contrastante, chiar libertatea de a greși și de a încerca din nou.
Articol editat de Valentina Adam, 9 noiembrie 2024, 08:29
Salată mediteraneană cu macrou vă propun.
Ingrediente:
– 500 de gr de file de macrou în ulei
– 100 de gr de penne
– un ardei roșu dulce
– doi castraveți cornișon
– un pumn de rosii chery și de amestec de salată
– o jumătate de ceapă roșie
– o lingură de oţet
– ulei de măsline
– piper negru și sare de mare
– o lingură de suc de lămâie
– mustar de Dijon
– o lingură de miere.
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius în modul grill.
Fierbeți pennele în apă cu sare, până devoin al dente.
Tăiați ardeiul dulce în cuburi mari, îndepărtând tulpina și semințele. Tăiați roșiile cherry în jumătate.
Într-o tigaie care se poate pune la cuptor, se încălzește uleiul de măsline și se pun legumele tocate, apoi se ia de pe foc, se adaugă sare și piper și se coace la cuptor până se înmoaie, timp de 10- 15 minute.
Curățați ceapa roșie, tăiați-o în felii subțiri și marinați-o în oțet.
Curățați castraveții, tăiații în cercuri și puneti-i într-un castron adânc împreună cu amestecul de salată.
Pregătiți dressingul. Combinați oțetul cu muștar și miere, adăugați zeamă de lămâie și ulei de măsline, sare și piper și amestecați.
Puneți jumătate din dressing la castraveți și salată și ceapa murată oțet și combinați totul.
Amestecați pennele fierte cu legumele coapte și sosul rămas.
La castraveți și salată se adaugă fileul de macrou împărțit în bucăți și se amestecă totul. Se servește pe o farfurie mare.
Bucurați-vă de ceea ce puneți pe masă. Poftă bună!
Daniel Babun