Ascultă Radio România Reșița Live

Rețetă – Umplutură de pește sărat

În fiecare zi de vineri vă prezint o rețetă în care se regăsesc peștii de apă dulce, sărată sau fructele de mare.

Rețetă – Umplutură de pește sărat

Articol editat de Valentina Adam, 20 septembrie 2024, 07:52

Carnea de pește este una dintre cele mai sănătoase pentru om. Vitaminele și mineralele, sursele importante de acizi grași sănătoși și numărul mic de calorii fac din acest aliment o alternativă la carnea de porc sau vită, care sunt digerate mult mai greu în stomac.
Consumul de pește ne protejează de riscurile bolilor grave și, în general, ale îmbătrânirii organismului nostru. De aceea  peștele  face minuni.
Peștele și fructele de mare sunt alimente foarte importante și nu trebuie să lipsească din meniurile noastre. Săruri minerale, vitamine, proteine, Omega 3, nimic nu lipsește din pești sau fructe de mare. Și beneficiile lor trec din generație în generație.

Umplutură de pește sărat este rețeta de astăzi.

Ingredientele necesare pentru preparare sunt:
– 8 fileuri de pește sărat
– 6 ouă.
Pentru bulion de creveți avem nevoie de:
– 12 creveți nedecorticați
– 4 roșii coapte sau din conservă
– o jumătate de ceapă mică
– tot o jumătate de chili verde
– sare.

Mai întâi punem peștele sărat în apă, astfel încât să se îndepărteze excesul de sare timp de 10 minute.
Pregătim o tigaie cu ulei vegetal și îl încalzim la foc mediu.
Cât timp se încălzește uleiul vom separa gălbenușurile de albușuri și vom bate albușurile până se întăresc. Când sunt gata adăugăm gălbenușurile și amestecăm bine.
Scoatem peștele și îl uscăm cu hârtie absorbantă. Trecem  fiecare fileu prin ouăle bătute, după care le prăjim în ulei pe ambele părți. Fileurile prăjite le rezervăm.

Pregătim sosul. Mixăm roșiile, ceapa, chili verde și asezonăm cu sare. Adăugăm și puțină apă. Turnăm sosul într-o oală și îl fierbem până dă în clocot. Adăugăm bulionul de creveți. Puteți adăuga, totuși, orice alt bulion preferați. Nu faceți sosul prea condimentat.
Când sosul a dat în clocot adăugați și peștele prăjit pentru aproximativ 5 minute.
Se poate servi cu orez alb, salată sau cu cartofi fierți.
Poftă bună și să vă bucurați de ceea ce preparați!

Daniel Babun

(recetassalvador.com)

Prânzul de duminică: supă cremă de champignon și ficat înăbușit cu smântână, morcovi și ceapă
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 5 ianuarie 2025, 07:08

Prânzul de duminică: supă cremă de champignon și ficat înăbușit cu smântână, morcovi și ceapă

A sta la masă cu familia duminica și a lua împreună prânzul este pentru mulți o mică sărbătoare, în care relațiile de familie se...

Prânzul de duminică: supă cremă de champignon și ficat înăbușit cu smântână, morcovi și ceapă
Sandvișuri calde cu ton
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 4 ianuarie 2025, 07:00

Sandvișuri calde cu ton

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid și echilibrat.Dieta mediteraneană...

Sandvișuri calde cu ton
Pilaf cu fructe de mare
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 3 ianuarie 2025, 06:00

Pilaf cu fructe de mare

În fiecare zi de vineri vă prezint o rețetă în care se regăsesc peștii de apă dulce, sărată sau fructele de mare.Carnea de pește este una...

Pilaf cu fructe de mare
Tort cu lapte condensat
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 2 ianuarie 2025, 09:00

Tort cu lapte condensat

Astăzi, ca în fiecare joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.Tortul este desertul central al multor...

Tort cu lapte condensat
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 1 ianuarie 2025, 09:00

Preparate tradiționale în prima zi a anului

Astăzi nu ajungem în Orientul Mijlociu pentru că vom colinda prin unele bucătării ale lumii să aflăm cu ce se delectează oamenii din alte...

Preparate tradiționale în prima zi a anului
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 31 decembrie 2024, 09:00

Krautsuppe

Marțea mergeam de regulă prin bucătăriile continentului american. Astăzi, fiind ultima zi din 2024 iar la noapte petrecem de Revelion vă spun...

Krautsuppe
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 30 decembrie 2024, 09:00

Paste Bucatini cu carne de iepure

Insula Procida, alături de Ischia și de mult mai cunoscuta Capri fac parte din nestematele Golfului Napoli.Bucataria din Procida și Ischia sunt...

Paste Bucatini cu carne de iepure
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 29 decembrie 2024, 06:00

Prânzul de duminică: supă de dovlecel, cartofi cu carne tocată și roșii și clătite de ciocolată cu kefir

A sta la masă cu familia duminica și a lua împreună prânzul este pentru mulți o mică sărbătoare, în care relațiile de familie se...

Prânzul de duminică: supă de dovlecel, cartofi cu carne tocată și roșii și clătite de ciocolată cu kefir