Ascultă Radio România Reșița Live

Rețetă Orientul Mijlociu- Nargisi Kofta

Ziua de miercuri am dedicat-o fastuoaselor, delicioaselor și fabuloaselor preparate ale Orientului Mijlociu. Pentru astăzi vă invit la o scurtă vizită gastronomică în Pakistan.
Bucătăria pakistaneză este un amestec de diferite tradiții culinare regionale. Este foarte asemănătore cu bucătăria nord-indiană, dar încorporează influențe notabile din Asia Centrală și Orientul Mijlociu, iar aceasta este mai orientată spre carne.
În Pakistan, bucătăria variază foarte mult de la o regiune la alta și reflectă diversitatea etnică și culturală a țării. Alimentele din provinciile de est ale Punjabului și Sindhului pot fi foarte condimentate.
Alimentele din alte părți ale Pakistanului, în special din Balochistan, Azad Kashmir, Gilgit-Baltistan, Khyber Pakhtunkhwa și din zonele tribale din Pakistan au gusturi distincte, bazate pe diferite influențe regionale.
Bucătăria internațională și fast-food sunt populare în orașe. Combinând rețete locale și străine (din bucătăria fusion), cum ar fi bucătăria sino-pakistaneză, acestea sunt foarte frecvente în marile centre urbane. În plus, ca urmare a modificărilor stilului de viață, mesele gata făcute cu condimente amestecate și gata preparate sunt din ce în ce mai populare. Cu toate acestea, având în vedere diversitatea populației pakistaneze, bucătăriile diferă în general de la generație la generație și pot fi diferite de bucătăria tradițională pakistaneză.
Bucătăria pakistaneză este recunoscută pentru aroma bogată și picantă și folosește un număr mare de condimente în comparație cu alte bucătării populare. Mâncărurile tradiționale sunt în principal consumate la prânz sau cină, cu preparate de orez servite oaspeților sau mâncate la ocazii speciale. Gustările sunt adesea servite la cină, cu ceai. Tipul de gustare servit poate varia de la un sezon la altul.

Rețetă Orientul Mijlociu- Nargisi Kofta

Articol editat de Radio Resita, 13 noiembrie 2024, 07:28 / actualizat: 14 noiembrie 2024, 7:31

Nargisi Kofta este propunerea de astăzi.
Dacă vă decideți să o preparați veți experimenta echilibrul perfect al texturilor și aromelor la fiecare îmbucătură.  

Ingrediente necesare:
– un kg de carne tocată de vită
– 3 cepe mijlocii
– 4 ardei iute
– o legătură de frunze de coriandru sau o lingură și jumătate uscat
– o jumătate de lingură de ghimbir ras
– o lingură de seminte de mac
– o lingură de pudră de chili roșu
– o lingură de fulgi de chili roșu
– o jumătate de linguriță de turmeric
– o lingură de pudră de coriandru
– o lingură de chimen măcinat
– un sfert de cană de unt topit
– 4 ouă fierte
– sare după gust.

Ingrediente pentru Masala:
– un sfert de cană de ulei
– o cană de pastă de ceapă
– o cană de Passata de roșii
– o cană de iaurt
– o lingură de pudră de chili roșu
– o linguriță de turmeric
– o lingură de fulgi de chili roșu
– o linguriță de pudră de coriandru
– o lingură de chimen măcinat
– o jumătate de linguriță de pudră de garam masala
– o lingură de pastă de usturoi cu ghimbir
– o cană de apă și sare după gust.

Într-un tocător adăugați ceapa, ghimbirul, usturoiul, ardeiul iute verde și coriandrul. Se toacă bine apoi se adaugă carnea măcinată de vită și macul, pudra de ardei iute, fulgi de ardei iute, sare, turmeric, pudra de coriandru și chimen. Adăugați untul topit și amestecați-l bine cu ingredientele pregătite.
Ouăle fierte se combină împreună cu amestecul preparat și se prăjesc cam două minute.

Într-o tigaie preîncălzită se adaugă uleiul, pasta de ceapă, pasta de usturoi și ghimbirul și se călesc un minut, apoi se adaugă Passata de roșii și se fierbe cam două minute.
Presărați pulberea de chili roșu, turmericul, sare, fulgi de chili, praful de coriandru și chimenul. Gătiți-l bine apoi turnați iaurt și fierbeți aproximativ 4 minute.
Turnați apă, puneți capacul și gătiți încă 10-15 minute.
După aceea Nargisi Koftay este gata și se poate servi cu pâine.

Poftă bună și să aveți parte numai de bine.  

Daniel Babun

Etichete:
Prânzul de duminică: ciorbă de conopidă, costițe de porc și tăiței cu pesmet
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 10 noiembrie 2024, 09:00

Prânzul de duminică: ciorbă de conopidă, costițe de porc și tăiței cu pesmet

Rubrica de duminică este dedicată mâncărurilor românești. Îmi face o deosebită plăcere să descopăr vechi rețete din bucătăriile...

Prânzul de duminică: ciorbă de conopidă, costițe de porc și tăiței cu pesmet
Salată mediteraneană cu macrou
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 9 noiembrie 2024, 08:29

Salată mediteraneană cu macrou

Dieta mediteraneană are o valoare recunoscută care combină gustul, sănătatea și cultura alimentară.Rețetele mediteraneene includ alimente...

Salată mediteraneană cu macrou
Tort cu mousse de dovleac
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 7 noiembrie 2024, 09:11

Tort cu mousse de dovleac

În fiecare joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.Tortul este desertul central al multor evenimente...

Tort cu mousse de dovleac
Prânzul de duminică: ciorbă țărănească, papricaș cu ciuperci și mămăligă, prăjitură din mălai cu lapte
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 3 noiembrie 2024, 10:07

Prânzul de duminică: ciorbă țărănească, papricaș cu ciuperci și mămăligă, prăjitură din mălai cu lapte

Felul de debut al prânzului de duminică, dacă nu începeți cu aperitive, este o ciorbă țărănească. Folosim:– 300 de gr de carne de...

Prânzul de duminică: ciorbă țărănească, papricaș cu ciuperci și mămăligă, prăjitură din mălai cu lapte
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 29 octombrie 2024, 09:00

Rețetă din bucătăria americană: Chicharron de porc

În fiecare zi de marți a săptămânii traversăm Atlanticul și ne oprim în America de Nord, America Centrală sau America de Sud pentru a...

Rețetă din bucătăria americană: Chicharron de porc
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 28 octombrie 2024, 06:28

Carne de vită în stil finlandez Lihakastike

O trăsătură caracteristică a bucătăriei tradiționale finlandeze este utilizarea pe scară largă a peștelui, a vânatului, a fructelor de...

Carne de vită în stil finlandez Lihakastike
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 27 octombrie 2024, 10:52

Prânzul de duminică: supă de dovlecei, piept de rață la tigaie și înghețată de banane

A sta la masă cu familia, duminica, și a lua împreună prânzul este pentru mulți o mică sărbătoare, în care relațiile de familie se...

Prânzul de duminică: supă de dovlecei, piept de rață la tigaie și înghețată de banane
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 26 octombrie 2024, 09:17

Pâine la tigaie cu carne de porc condimentată

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid, și echilibrat inspirat de rețetele...

Pâine la tigaie cu carne de porc condimentată