Rețetă Orientul Mijlociu- Nargisi Kofta
Ziua de miercuri am dedicat-o fastuoaselor, delicioaselor și fabuloaselor preparate ale Orientului Mijlociu. Pentru astăzi vă invit la o scurtă vizită gastronomică în Pakistan.
Bucătăria pakistaneză este un amestec de diferite tradiții culinare regionale. Este foarte asemănătore cu bucătăria nord-indiană, dar încorporează influențe notabile din Asia Centrală și Orientul Mijlociu, iar aceasta este mai orientată spre carne.
În Pakistan, bucătăria variază foarte mult de la o regiune la alta și reflectă diversitatea etnică și culturală a țării. Alimentele din provinciile de est ale Punjabului și Sindhului pot fi foarte condimentate.
Alimentele din alte părți ale Pakistanului, în special din Balochistan, Azad Kashmir, Gilgit-Baltistan, Khyber Pakhtunkhwa și din zonele tribale din Pakistan au gusturi distincte, bazate pe diferite influențe regionale.
Bucătăria internațională și fast-food sunt populare în orașe. Combinând rețete locale și străine (din bucătăria fusion), cum ar fi bucătăria sino-pakistaneză, acestea sunt foarte frecvente în marile centre urbane. În plus, ca urmare a modificărilor stilului de viață, mesele gata făcute cu condimente amestecate și gata preparate sunt din ce în ce mai populare. Cu toate acestea, având în vedere diversitatea populației pakistaneze, bucătăriile diferă în general de la generație la generație și pot fi diferite de bucătăria tradițională pakistaneză.
Bucătăria pakistaneză este recunoscută pentru aroma bogată și picantă și folosește un număr mare de condimente în comparație cu alte bucătării populare. Mâncărurile tradiționale sunt în principal consumate la prânz sau cină, cu preparate de orez servite oaspeților sau mâncate la ocazii speciale. Gustările sunt adesea servite la cină, cu ceai. Tipul de gustare servit poate varia de la un sezon la altul.
Articol editat de Radio Resita, 13 noiembrie 2024, 07:28 / actualizat: 14 noiembrie 2024, 7:31
Nargisi Kofta este propunerea de astăzi.
Dacă vă decideți să o preparați veți experimenta echilibrul perfect al texturilor și aromelor la fiecare îmbucătură.
Ingrediente necesare:
– un kg de carne tocată de vită
– 3 cepe mijlocii
– 4 ardei iute
– o legătură de frunze de coriandru sau o lingură și jumătate uscat
– o jumătate de lingură de ghimbir ras
– o lingură de seminte de mac
– o lingură de pudră de chili roșu
– o lingură de fulgi de chili roșu
– o jumătate de linguriță de turmeric
– o lingură de pudră de coriandru
– o lingură de chimen măcinat
– un sfert de cană de unt topit
– 4 ouă fierte
– sare după gust.
Ingrediente pentru Masala:
– un sfert de cană de ulei
– o cană de pastă de ceapă
– o cană de Passata de roșii
– o cană de iaurt
– o lingură de pudră de chili roșu
– o linguriță de turmeric
– o lingură de fulgi de chili roșu
– o linguriță de pudră de coriandru
– o lingură de chimen măcinat
– o jumătate de linguriță de pudră de garam masala
– o lingură de pastă de usturoi cu ghimbir
– o cană de apă și sare după gust.
Într-un tocător adăugați ceapa, ghimbirul, usturoiul, ardeiul iute verde și coriandrul. Se toacă bine apoi se adaugă carnea măcinată de vită și macul, pudra de ardei iute, fulgi de ardei iute, sare, turmeric, pudra de coriandru și chimen. Adăugați untul topit și amestecați-l bine cu ingredientele pregătite.
Ouăle fierte se combină împreună cu amestecul preparat și se prăjesc cam două minute.
Într-o tigaie preîncălzită se adaugă uleiul, pasta de ceapă, pasta de usturoi și ghimbirul și se călesc un minut, apoi se adaugă Passata de roșii și se fierbe cam două minute.
Presărați pulberea de chili roșu, turmericul, sare, fulgi de chili, praful de coriandru și chimenul. Gătiți-l bine apoi turnați iaurt și fierbeți aproximativ 4 minute.
Turnați apă, puneți capacul și gătiți încă 10-15 minute.
După aceea Nargisi Koftay este gata și se poate servi cu pâine.
Poftă bună și să aveți parte numai de bine.
Daniel Babun