Ascultă Radio România Reșița Live

Rețetă: orez cu fasole și năut

Miercurea am dedicat-o fastuoaselor, delicioaselor și fabuloaselor preparate ale Orientului Mijlociu.
Influențate de o istorie bogată a schimburilor comerciale și culturale, rețetele din Orientul Mijlociu sunt renumite pentru arome îndrăznețe, mirodenii și ingrediente proaspete.
Orientul Mijlociu este alcătuit din toate țările situate în apropierea sau de-a lungul Peninsulei Arabe, inclusiv Libanul, Israelul, Egiptul, Marocul și Iranul. Mâncarea de aici este un mix de arome și metode de gătit.

Rețetă: orez cu fasole și năut

Articol editat de Radio Resita, 14 august 2024, 07:01

Orez din Orientul Mijlociu cu fasole neagră și năut este rețeta de astăzi.
Aromele sunt pur și simplu delicioase, iar posibilitățile de completare sunt nesfârșite. Această rețetă își are originile în Betleem.

Ingrediente necesare preparării:
– 1,5 kg de carne de curcan măcinată
– două conserve de năut, scurse și clătite
– două conserve de fasole neagră, scurse și clătite
– un litru de supă de pui
– o lingură de ulei de măsline
– un cățel de usturoi, tocat
– o cană de orez basmati
– două lingurițe de chimen măcinat
– două lingurițe de coriandru măcinat
– o linguriță de turmeric măcinat
– o linguriță de piper cayenne măcinat
– o legătură de coriandru proaspăt tocat (opțional)
– o legătură de pătrunjel proaspăt tocat (opțional)
– un sfert de cană de nuci de pin (opțional)
– sare și piper negru proaspăt măcinat după gust.

Încinge-ți ulei de măsline într-o cratiță mare la foc mediu. Se toacă usturoiul și se gătește un minut. Se amestecă orezul prefiert, chimenul, coriandrul, turmericul și ardeiul cayenne. Gătiți și amestecăți timp de 5 minute, apoi turnați bulionul de pui și aduceți la fierbere. Reduceți focul la minim, acoperiți și fierbeți timp de 20 de minute.
Între timp, puneți carnea de curcan măcinată într-o tigaie mare la foc mediu. Gătiți și amestecăți până se sfărâmițiază și se rumenește uniform.
Amestecați ușor carnea, năutul, fasolea neagră, frunzele de coriandru, pătrunjelul și nucile de pin în orezul fiert. Se reglează gustul cu sare și piper negru.
Bucurați-vă și descoperiți noi gusturi și arome! 

Daniel Babun

Prânzul de duminică: tăiței cu pește și fructe de mare, gâscă înăbușită cu rădăcinoase și plăcintă cu mandarine
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 26 ianuarie 2025, 09:49

Prânzul de duminică: tăiței cu pește și fructe de mare, gâscă înăbușită cu rădăcinoase și plăcintă cu mandarine

A petrece timp cu familia la prânzul de duminica este o tradiție îndrăgită, un prilej de reconectare și bucurie. De ce să nu transformăm...

Prânzul de duminică: tăiței cu pește și fructe de mare, gâscă înăbușită cu rădăcinoase și plăcintă cu mandarine
Prânzul de duminică: supă de varză de Bruxelles, ciulama de pui cu ciuperci și cremă de ciocolată
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 12 ianuarie 2025, 09:30

Prânzul de duminică: supă de varză de Bruxelles, ciulama de pui cu ciuperci și cremă de ciocolată

Transformă prânzul de duminică într-o sărbătoare! Descoperă rețete delicioase pentru supă de varză de Bruxelles, ciulama de pui cu ciuperci...

Prânzul de duminică: supă de varză de Bruxelles, ciulama de pui cu ciuperci și cremă de ciocolată
Orez cu pui, vinete, ardei dulce și roșii în stil mediteranean
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 11 ianuarie 2025, 10:28

Orez cu pui, vinete, ardei dulce și roșii în stil mediteranean

Gătește sănătos în stil mediteranean! Descoperă o rețetă rapidă de orez cu pui, vinete, ardei și legume, perfectă pentru un prânz...

Orez cu pui, vinete, ardei dulce și roșii în stil mediteranean
Tort leneș cu miere și smântână
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 9 ianuarie 2025, 07:35

Tort leneș cu miere și smântână

Ca în fiecare joi, pătrundem în lumea mirifică, plină de culoare și de gusturi a dulciurilor.Tortul este desertul central al multor evenimente...

Tort leneș cu miere și smântână
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 8 ianuarie 2025, 08:35

Pui Halal

Miercurea, se știe, că descoperim rețete din Orientul Mijlociu sau Orientul Apropiat, cum i se mai spune. Bucătăria din Orientul Mijlociu este...

Pui Halal
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 7 ianuarie 2025, 08:26

Carne la cuptor în stil franțuzesc

Am deosebita plăcere și onoare să urez pe frecvențele Radio Reșița La Mulți Ani tuturor celor care poartă numele Sf. Ioan Botezătorul....

Carne la cuptor în stil franțuzesc
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 6 ianuarie 2025, 08:22

Cacciucco

Elba este o insulă în Marea Mediterană, aparținând regiunii italiene Toscana și se află la circa 20 km de coasta Grosseto. Este cea mai mare...

Cacciucco
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 5 ianuarie 2025, 07:08

Prânzul de duminică: supă cremă de champignon și ficat înăbușit cu smântână, morcovi și ceapă

A sta la masă cu familia duminica și a lua împreună prânzul este pentru mulți o mică sărbătoare, în care relațiile de familie se...

Prânzul de duminică: supă cremă de champignon și ficat înăbușit cu smântână, morcovi și ceapă